انجمن منتخب وب
با سبزیجات و خواص آنها بهتر آشنا شویم - نسخه قابل چاپ

+- انجمن منتخب وب (http://forum.montakhabweb.ir)
+-- انجمن: اطلاعات عمومی (http://forum.montakhabweb.ir/forumdisplay.php?fid=93)
+--- انجمن: بهداشت و سلامت (http://forum.montakhabweb.ir/forumdisplay.php?fid=3)
+--- موضوع: با سبزیجات و خواص آنها بهتر آشنا شویم (/showthread.php?tid=640)

صفحات 1 2 3


با سبزیجات و خواص آنها بهتر آشنا شویم - بهداشت و سلامت - 02-08-2017

در این بخش مطالبی پیرامون سبزیجات و نحوه مصرف و خواص آنها را برایتان باز نشر می‌کنیم به امید آنکه با مصرف سبزیجات تازه و سالم بدنی سالمتر و جامعه و نسلی بهتر از جهت سلامت و تغذیه داشته باشیم.


جوانه‌ها، جوان‌تان می‌کنند! - بهداشت و سلامت - 02-08-2017

جوانه گندم به دلیل داشتن ویتامین‌E، سلنیوم و منیزیم باعث حذف رادیکال‌های آزاد می‌شود و به تقویت سیستم ایمنی و فعالیت‌های مغز کمک می‌کند.

 
[عکس: 9072072511381552391032352329822576838295.gif]
جوانه‌ها منبع فراوانی از ویتامین‌ها و املاح معدنی هستند که طی فرآیند جوانه زدن از دانه‌ها تولید می‌شوند و ارزش غذایی آن‌ها نسبت به خود دانه‌ها بیشتر است.
طی جوانه زدن، نشاسته، پروتئین و چربی‌های موجود در دانه تجزیه شده و به مواد سبک‌تر و قابل هضم و جذب‌تری تبدیل می‌شود.
در این فرآیند میزان ویتامین، املاح معدنی و پروتئین دانه افزایش یافته و از میزان کالری و کربوهیدرات آن کاسته می‌شود.
اغلب دانه‌ها را می‌توان برای جوانه زدن انتخاب کرد ولی باید از جوانه دانه‌هایی که ممکن است سمی باشند اجتناب کرد. بهترین دانه‌ها برای جوانه زدن عبارتند از: یونجه، عدس، گندم، ماش، شبدر و نخود.
جوانه‌ها دارای قندهای طبیعی هستند که می‌توانند نیرو و انرژی زیادی را به ما هدیه دهند.
با مصرف جوانه‌های گوناگون می‌توان مقدار قابل توجهی از ویتامین‌های گروه B و C و E را که برای آرامش اعصاب و روان موثرند به بدن رساند. همچنین افزایش منیزیم در جوانه‌ها به کنترل بی‌خوابی و فشار خون کمک شایانی می‌کند و سلنیوم که در سلامت قلب و عروق بدن و «روی» که جهت جلوگیری از ریزش مو و بلوغ جنسی نوجوانان لازم است طی جوانه زدن دانه‌ها افزایش می‌یابد.
در فرآیند جوانه‌زنی اسید فیتیک موجود در دانه‌ها که میل ترکیب با کلسیم و آهن بدن را دارد، شکسته و تجزیه شده و خاصیت مضر خود را از دست می‌دهند.
جوانه‌ها به مقدار زیادی دارای فیبر محلول و نامحلول می‌باشند که سبب دفع کامل مدفوع، بهبود بواسیر و یبوست و مانع بروز سرطان روده شده و به تنظیم قند و چربی خون کمک می‌کنند.
جوانه‌ها به علت غنی بودن از ویتامین C در جذب آهن به بدن کمک فراوانی می‌کنند بنابراین بهتر است آن‌ها را به صورت مخلوط در انواع سالادها به میزان مناسب همراه با غذا و انواع ساندویچ‌ها به مصرف برسانیم.
جوانه‌ها به علت خاصیت غذایی بالا فرد گرسنه را خیلی زود سیر می‌کنند و خاصیت چاق‌کنندگی ندارند.
مصرف جوانه گندم در درمان ریزش مو، رفع شوره سر، رفع انواع جوش صورت و ناراحتی پوستی مؤثر است
 
تحقیقات نشان داده است که کلروفیل موجود در جوانه‌ها تا 99 درصد از توسعه سرطان جلوگیری می‌کنند. لذا، با مصرف جوانه حبوبات و غلات در غذاهای گوناگون نظیر آش، سوپ و حلیم می‌توان به سلامت و افزایش طول عمر دست یافت و فرآیند پیری را به تأخیر انداخت.
 
جوانه‌ها طی جوانه زدن خاصیت نفخ‌زایی خود را از دست داده و از حساسیت‌زایی پروتئین آن‌ها کاسته می‌شود این موضوع برای کسانی که دستگاه گوارش حساسی دارند بسیار مناسب است.
توجه: به دلیل آن که در جوانه‌ها نشاسته به قند تبدیل می‌شود. آن‌ها بسیار شیرین، خوشمزه و لذیذ هستند و تا زمان مصرف در حال رشد بوده و زنده می‌باشند. از این رو، مصرف آن را به عنوان میان‌وعده‌ای مغذی برای تمامی افراد خصوصاً دانش‌آموزان توصیه می‌کنیم.
مصرف یک فنجان از جوانه می‌تواند تأمین‌کننده قسمت عمده‌ای از نیاز بدن انسان به ویتامین‌ها باشد. لذا، نیازی به مصرف زیاده از حد آن‌ها نیست.
[عکس: 22169858742010582866392136838196202.gif]
با جوانه‌ها جوان شوید
در عصر حاضر، رژیم غذایی مردم فاقد ویتامین و املاح معدنی به مقدار لازم برای سلامتی بدن بوده و درصد عمده آن را چربی‌ها و غذاهایی با کمیت بالا و کیفیت پایین تشکیل می‌دهد.
در سنین مختلف، مردان بین 10 تا 30 درصد بیشتر از زنان به پروتئین و ویتامین‌های 6B، A،12B و اسید فولیک و املاح کلسیم، فسفر، روی و یُد نیاز دارند. جوانه‌ها که هم در دسترس، ارزان و سالم بوده و هم می‌توانند قسمت عمده‌ای از نیازهای بدن را به ویتامین‌های مختلف، املاح معدنی و آنزیم‌ها تأمین کنند، مقدمات داشتن عمر طولانی و بدون بیماری، رساندن مواد غذایی به مقدار لازم و متعادل و مناسب به بدن را فراهم می‌کنند.
در سنین بالا به دلیل تحرک کمتر، نیاز بدن به انرژی کاسته شده، ولی در مقابل نیاز به ویتامین‌ها، املاح و پروتئین افزایش می‌یابد. با مصرف جوانه‌های مختلف می‌توانید مقدار قابل توجهی از ویتامین‌های B را به بدن برسانید.
افزایش منیزیم در جوانه‌ها به کنترل بی‌خوابی و فشار خون کمک شایانی می‌کند
و سلنیوم که در سلامت قلب و عروق بدن و «روی» که جهت جلوگیری از ریزش مو
و بلوغ جنسی نوجوانان لازم است طی جوانه زدن دانه‌ها افزایش می‌یابد

 
 
توجه به این موضوع که تأمین ویتامین‌های C و E، بتاکاروتن و سلنیوم می‌تواند از اکسیداسیون چربی‌ها در بدن جلوگیری کند و نیز تأمین منیزیم می‌تواند فشارخون را کنترل نماید، به نقش مهم جوانه‌ها و گنجاندن آن‌ها در برنامه غذایی روزانه بیشتر پی می‌بریم.
 
 
تقویت سیستم ایمنی و حافظه با جوانه گندم
سید ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه می‌گوید: جوانه گندم به دلیل داشتن ویتامین‌E، سلنیوم و منیزیم باعث حذف رادیکال‌های آزاد می‌شود و به تقویت سیستم ایمنی و فعالیت‌های مغز کمک می‌کند.
علاوه بر این، استفاده از مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان در هوش و تقویت قدرت حافظه نیز مؤثر است. موادی نظیر سبزی‌های تازه با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد حالت ارتجاعی رگ‌ها را حفظ کرده و باعث خون‌رسانی بهتر به مغز و اعصاب شده و به طور غیرمستقیم از کاهش توانایی فکری جلوگیری می‌کنند.
[عکس: 1201225945232157823023956611164143184157.jpg]
 
کاهش فشارخون بالا با جوانه گندم
مرتضی صفوی، متخصص تغذیه می‌گوید: جوانه گندم به دلیل داشتن پتاسیم و منیزیم بالا باعث کاهش فشارخون بالا می‌شود.
جوانه گندم حاوی ویتامین‌های ب 6، A، ب 12، اسید فولیک و املاح کلسیم، فسفر، روی، منیزیم و سلنیوم است.
 
پوست و مویی شاداب با جوانه گندم
مصرف جوانه گندم در درمان ریزش مو، رفع شوره سر، رفع انواع جوش صورت و ناراحتی پوستی مؤثر است.
همچنین کسانی که از یبوست، خستگی و بی‌حالی رنج می‌برند، از جوانه گندم استفاده کنند.
جوانه گندم حاوی «روی» زیاد است که در بزرگسالان سبب ترمیم زخم‌ها می‌شود و برای کسانی که بیماری‌های عفونی دارد، مفید است و سبب بهبود زخم‌ها، درمان و جلوگیری از آکنه می‌شود و همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
 
 
 
منابع:
جام جم - فاخره بهبهانی
فارس
جام جم آنلاین


هویج‌های رنگی و فواید آن‌ها - بهداشت و سلامت - 02-08-2017

هویج یکی از مغذی‌ترین مواد غذایی است. هیچ یک از سبزی‌ها و میوه‌ها به اندازه‌ی هویج دارای ذخیره پیش ساز ویتامین A (بتاکاروتن) نمی‌باشند.

[عکس: 321511358821525315921418823012416587233169180.gif]
هویج یکی از متنوع‌ترین سبزی‌ها و در ضمن منبع خوبی از ویتامین‌های B، C، پکتات کلسیم و پکتین نیز می‌باشد.
یکی از راه‌های کاهش کلسترول خون، مصرف هویج است.
هویج دارای 87 درصد آب بوده و غنی از مواد معدنی و ویتامین‌های E ،D ،C  و B می‌باشد.
یک هویج 58 گرمی حاوی 6 میلی گرم بتاکاروتن است. گرچه هیچ توصیه‌ای برای مصرف روزانه‌ی بتاکاروتن وجود ندارد ولی برخی از محققین معتقدند که باید روزانه mg 0.1 بتاکاروتن دریافت کرد.
هویج پخته بهترین منبع بتاکاروتن، منبع خوبی برای پتاسیم و همچنین حاوی ویتامین B6، مس، اسیدفولیک و منیزیم است.
برای افزایش دسترسی بدن به بتاکاروتن بهتر است با مقدار کمی روغن مصرف شود.
همان طور که ذکر شد، مهم‌ترین ماده مغذی هویج، بتاکاروتن است. این ماده در بخش رنگدانه نارنجی هویج موجود می‌باشد. اگر ذخایر ویتامین A بدن کم باشد، بتاکاروتن در دیواره روده کوچک و کبد به ویتامین A تبدیل می‌شود. همچنین شامل مقدار کمی اسیدهای چرب ضروری، کربوهیدرات‌ها و ترکیب‌های نیتروژنی است.
محبوبیت هویج به علت شیرینی آن، ضدکم‌خونی، خاصیت التیام بخشی، افزایش دفع ادرار، اثر آرام بخشی و تسکین دهی آن است. تغذیه نقش مهمی در سلامتی دارد از زمانی که متولد می‌شویم می‌توانیم با یک تغذیه خوب از بسیاری از بیمارها جلوگیری کنیم.
مهم‌ترین ماده مغذی هویج، بتاکاروتن است. این ماده در بخش رنگدانه نارنجی
هویج موجود می‌باشد
تحقیقات نشان می‌دهند؛ که دریافت کافی آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان موثر باشد. مصرف هویج سطح آنتی اکسیدان‌های خون را افزایش می‌دهد. با یک رژیم غذایی متعادل نیازی به دریافت روزانه مکمل‌های ویتامینی نمی‌باشد.
 
فواید هویج
هویج دارای بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌باشد. سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی مثل، بتاکاروتن، آلفا کاروتن، فیتوکمیکال‌ها، گلوتاتیون، کلسیم، پتاسیم، پیش ساز ویتامین A و ویتامین‌های E،C،B2،B1 است که می‌توانند در سلامت پوست موثر باشند. هویج دارای نوعی از کلسیم می‌باشد که به راحتی جذب می‌شود. همچنین حاوی مس، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، سولفور، (حتی بالاتر از میزان مکمل‌ها) می‌باشد.
 
مزایای کاروتنوئیدها و مواد مغذی موجود در هویج
* بالا بردن ایمنی بدن (به خصوص در افراد سالمند).
* از بین بردن فرآورده‌های سمی حاصل از متابولیسم بدن و رادیکال‌های آزاد.
* کاهش آثار زیان بار آفتاب (بتاکاروتن از پوست در برابر آفتاب محافظت می‌کند).
* نمایان کردن عوارض HIV
* التیام زخم‌ها و جراحات
* کاهش خطر بیماری‌های قلبی
* کاهش خطر افزایش فشار خون
هویج زرد شامل گزانتوفیل است (رنگدانه‌ای شبیه بتاکاروتن) و به بینایی چشم
کمک و از سرطان جلوگیری می‌کند این نوع هویج بیشتر در کشورهای آسیایی
یافت می‌شود
* تصفیه کبد؛ با مصرف روزانه به هضم و دفع چربی و نمک‌های صفراوی کمک می‌کند.
* مبارزه با برونشیت
* مبارزه با عفونت: ویتامین A باعث سلامتی سلول‌های بدن شده و آن‌ها را در مقابل میکرو ارگانیسم‌های بیماری زا مقاوم می‌کند و عفونت لیستریایی غذاها را از بین می‌برد.
* سلامتی ماهیچه‌ها و پوست
* مبارزه با کم خونی: بتاکاروتن جذب آهن را از غلات صبحانه، 3 برابر افزایش می‌دهد. این امر احتمالاً به این دلیل است که بتاکاروتن به آهن متصل شده و آن را به شکل محلول نگه می‌دارد. در نتیجه فیتات‌های موجود در این غلات که مانع جذب آهن می‌شوند؛ غیرفعال خواهند شد. افزایش مصرف هویج موجب افزایش دریافت بتا کاروتن و در نتیجه افزایش جذب آهن می‌شود.
* کاهش آکنه
* افزایش سلامتی چشم‌ها: به تولید ارغوان شبکیه در چشم کمک می‌کند.
 
[عکس: 12620322621015462101481138317469239212124155.gif]
انواع هویج‌های رنگی و مزایای آن‌ها
* هویج نارنجی
هویج نارنجی شامل بتاکاروتن و آلفا کاروتن می‌باشد که هر دو در رنگدانه نارنجی این گیاه وجود دارند. دارای درصد بالایی از پیش ساز ویتامین A می‌باشد که برای سلامتی چشم مفید است. این نوع هویج بیشتر در اروپا و کشورهای آسیای شرقی وجود دارد.
* هویج زرد
هویج زرد شامل گزانتوفیل است (رنگدانه‌ای شبیه بتاکاروتن) و به بینایی چشم کمک و از سرطان جلوگیری می‌کند این نوع هویج بیشتر در کشورهای آسیایی یافت می‌شود.
* هویج قرمز
شامل لیکوپن (نوعی کاروتنوئید) است. این رنگدانه در گوجه فرنگی و هندوانه هم یافت می‌شود. لیکوپن از بیماری‌های قلبی و انواع سرطان مثل سرطان پروستات جلوگیری می‌کند. این نوع هویج بیشتر در هند و چین یافت می‌شود.
* هویج بنفش
(معمولاً وسط این هویج نارنجی است) که دارای انواع مختلف رنگدانه‌ها می‌باشد. مثل آنتوسیانین که یکی از قوی‌ترین آنتی اکسیدان‌ها است و رادیکال‌های آزاد موجود در بدن را دفع می‌کند.
آنتوسیانین با کند کردن جریان لخته شدن خون، از بیماری‌های قلبی پیشگیری کرده و همچنین رادیکال‌های آزاد را جذب می‌کند. این نوع هویج در ترکیه و خاور دور وجود دارد.
* هویج سفید
این نوع هویج فاقد رنگدانه است اما بسیاری از ترکیبات مفید دیگر نظیر فیتوکمیکال‌ها را دارا می‌باشد. این نوع هویج نسبت به انواع دیگر ارزش تغذیه‌ای کمتری دارد و در افغانستان، ایران و پاکستان یافت می‌شود.
 
نکته
باید توجه داشت که مصرف زیاد هویج باعث تجمع بتاکاروتن در بدن به ویژه در پوست شده و آن را زرد می‌کند. اگرچه برای بدن بی ضرر است ولی از نظر زیبایی، خوشایند نیست.


برترین سبزی ها برای سلامتی - بهداشت و سلامت - 02-08-2017

تمام سبزیجاتی که خداوند آفریده است برای سلامتی بدن مفید هستند اما در بین آن‌ها بعضی را برترین‌ها می‌نامیم. کلم برگ، بروکلی، هویج، کدو تنبل، اسفناج و ... طلایه‌داران سلامتی‌اند.

در این مقاله ده مورد از این برترین‌ها را معرفی می‌کنیم. توصیه می‌کنیم این سبزیجات را در برنامه‌ی غذایی هر روز خود بگنجانید تا ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم برای بدنتان تأمین شود. پس پیش به سوی سلامتی سبزیجاتی.
[عکس: 24540232301371025464213146981343844237122.gif]
 
هویج
هویج دارای بیشترین میزان ویتامین A یا بتاکاروتن می‌باشد. این ویتامین برای رشد سلولی، قوه‌ی بینایی و همچنین داشتن پوستی زیبا لازم است.
از این گذشته هویج سرشار از پکتین است. این فیبر حلال می‌تواند میزان کلسترول زیاد را کاهش دهد.
توصیه می‌کنیم از هر فرصتی برای مصرف هویج استفاده کنید.
 
[عکس: 609943148813401201631791224082159172217.gif]
 
بروکلی
متخصصان تغذیه بیشترین مطالعات را روی بروکلی انجام داده‌اند. بروکلی منبع فوق‌العاده‌ی ویتامین C ، بتاکاروتن، ویتامین B9 یا همان فولات و پتاسیم است که خطر بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهند.
بروکلی همچنین دارای موادی از قبیل ایندول هاست که با سرطان‌ها مقابله می‌کنند.
سولفورفان و ایزوتیوسیانات ها و دیگر مواد گوگردی موجود در آن باعث تحریک ترشح آنزیم‌هایی می‌شود که قادراند با سرطان مقابله و عوامل ایجاد کننده‌ی سرطان را خنثی کنند. بروکلی دارای رنگدانه ای به نام لوتئین نیز هست که با سرطان کولون و زوال ماکولای چشم مقابله می‌کند.
 
 
[عکس: 2023287151082482111821389712465125225188122.gif]
 
گل کلم
کلم، گل کلم و تمام سبزیجات چلیپایی مثل شلغم، تربچه و... سرشار از ویتامین C و ویتامین B9 و همچنین مواد گوگردی ضدسرطان (مواد گوگردی موجود در بروکلی) اند.
این سبزیجات از ابتلا به سرطان‌هایی از قبیل سرطان کولون و سرطان روده‌ی راست پیشگیری می‌کنند.
 
[عکس: 2022120692232427133292503749101204221165.gif]
 
 
 
کدو حلوایی
کدو حلوایی سرشار از بتاکاروتن است. هرچه گوشت این کدو تیره تر باشد میزان بتاکاروتن آن بیشتر و خواص آنتی اکسیدانی آن بالاتر است.
کدو حلوایی همچنین دارای ویتامین C و B، پتاسیم، منیزیم و فیبرهای به ویژه حلال است که می‌تواند سوخت و ساز چربی‌ها را بهتر کرده و میزان کلسترول خون را پایین بیاورد.
 
 
 
[عکس: 7331111660969812102941821421882096977.jpg]
اسفناج
اسفناج همانند دیگر سبزیجات برگ سبز مانند کاهو، کلم چینی و ...منبع مواد محافظتی است.
این سبزیجات دارای میزان زیادی ویتامین C،  ویتامین B9 و بتاکاروتن و همچنین سرشار از فیبرها و مواد معدنی‌اند.
رنگدانه های موجود در این سبزیجات(لوتئین، اگزانتین)  با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند. از این گذشته این سبزیجات دارای میزان اندکی اسیدهای چرب امگا3 هستند که برای سلامت قلب و عروق مفید است.
 
[عکس: 16017315143973916811712661512539124644102.gif]
 
حبوبات
عدس، لوبیاها، نخود و دیگر حبوبات دارای میزان زیادی فیبرهای حلال و غیر حلال و ویتامین B اند.
حبوبات همچنین دارای مواد معدنی مثل منیزیم، پتاسیم و فسفراند. در این دنیای متنوع میزان قابل ملاحظه‌ای پروتئین‌های گیاهی و گلوسیدها نیز وجود دارد.
 
 
[عکس: 11144236411711751332341357211124396145155245.jpg]
 
پیاز، سیر و موسیر
پیاز، سیر و موسیر به خاطر دارا بودن مواد گوگردی و ترکیبات خاص دیگری که دارند برای سلامت قلب و عروق مفیداند.
مصرف منظم این مواد غذایی باعث جریان بهتر خون و به این ترتیب باعث کاهش کلسترول و فشار خون بالا می‌شود. همچنین این سبزیجات دارای خواص ضدباکتریایی و ادرار آور اند.
 
 
[عکس: 13434509640712201271491815717510253136207.gif]
سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین سرشار از بتاکاروتن است که از ابتلا به برخی سرطان‌ها از قبیل سرطان معده، پانکراس، دهان و لثه پیشگیری می‌کند. این ماده‌ی غذایی همچنین سرشار از پتاسیم است که فشار خون را پایین می‌آورد، ویتامین B6 موجود در آن از بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری می‌کند و  ویتامین C آن سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
پوست سیب زمینی شیرین سرشار از فیبرهای غیر حلال است و اگر این ماده‌ی غذایی با پوست مصرف شود برای رفع یبوست مفید است.
سیب زمینی شیرین سرشار از اسید فرولیک است که با سرطان و ایدز مقابله می‌کند. همچنین این سیب زمینی دارای رنگ دانه‌هایی است که از ابتلا به سرطان و بیماری‌های چشم پیشگیری کرده و استرول های گیاهی آن میزان کلسترول خون را پایین می‌آورد.
 
[عکس: 628315219286105115185379894322442039446.jpg]
 
فلفل دلمه‌ای
فلفل دلمه‌ای جزو آن دسته از سبزیجاتی است که سرشار از ویتامین C و همچنین بتاکاروتن و رنگدانه های فلاوونوئیدها است.
این مواد با ارزش با رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کنند و همین امر باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان می‌شود.
 
 
[عکس: 156469464182163163133868219113969189132151.gif]
 
 
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی رنگ قرمزش را مدیون رنگدانه‌ی لیکوپن است و درست به دلیل داشتن همین رنگدانه از ابتلا به بیماری پروستات پیشگیری می‌کند.
این رنگدانه در محصولات دیگری که از گوجه فرنگی تهیه می‌شود نیز وجود دارد مثل سس قرمز و کچاپ. دیگر مواد تشکیل دهنده‌ی گوجه فرنگی مانند اسید کلروژنیک و اسید فرولیک و همچنین ویتامین C و بتاکاروتن موجود در آن در فرایند سینرژی یا هم افزایی شرکت می‌کنند.


ترفندهایی برای مصرف بیشتر سبزیجات - بهداشت و سلامت - 02-08-2017

ترفندهایی برای مصرف بیشتر سبزیجات

سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌های مختلفی هستند که برای سلامت بدن لازم و ضروری‌اند.

متخصصان حوزه‌ی تغذیه توصیه می‌کنند برای حفظ سلامت و شادابی بدن میوه و سبزیجات زیادی مصرف شود. حتماً می‌گویید برای این کار باید دنبال دستور غذاهای متعددی باشید. این که ابتکار به خرج داده و غذاهای جدیدی تهیه کنید فوق‌العاده است اما در این مطلب ما ترفندهای ساده‌ای ارائه می‌دهیم تا سبزیجات بیشتری میل کنید و از فواید آن‌ها نهایت استفاده را ببرید.
[عکس: 174809921569782181726614912816131178476.gif]
یک بشقاب سبزیجات روی میز
حتماً روی میز یا سر سفره‌تان یک ظرف پر از سبزیجات خام مثل گوجه فرنگی، خیار، هویج، کرفس و فلفل دلمه‌ای داشته باشید.
در کنار این بشقاب می‌توانید سس‌هایی که دوست دارید، سرکه سیب، مقداری پنیر و هر چاشنی سالم دیگری که دوست دارید سرو کنید.
مطمئن باشید هم خودتان و هم اعضای خانواده از خوردن سبزیجات تازه‌ای که زیر دندان‌ها صدا می‌دهد لذت می‌برید و خواهید دید که در یک چشم به هم زدن چیزی در ظرف سبزیجات خام‌تان باقی نخواهد ماند.
 
به به سالاد
معمولاً همه سالاد را دوست دارند. سالادهای‌تان را پر از سبزیجات کنید. گوجه فرنگی‌های کوچک، چند تکه خیار یا سیب، مقداری کلم و ... خواهید دید در عرض چند دقیقه یک سالاد خوشمزه و سالم تهیه کرده‌اید. مصرف سالاد به عنوان پیش غذا بسیار عالی است.
 
غذاهای ساده حاوی سبزیجات درست کنید
برخی‌ها تصور می‌کنند غذا یعنی اینکه حتماً از گوشت تهیه شده باشد. لزوماً این‌طور نیست. می‌توانید بدون استفاده از گوشت یک غذای سالم و جدید که پر از ویتامین نیز هست تهیه و میل کنید. بیشتر سبزیجات زمانی که با اندکی روغن زیتون، سرکه، نمک، فلفل و سیر تفت داده می‌شوند طعم بسیار خوبی پیدا می‌کنند.
در فصل تابستان می‌توانید قارچ، هویج، گوجه فرنگی، پیاز و فلفل دلمه‌ای را به این شیوه تفت داده و میل کنید.
در فصل زمستان سبزیجات بوته‌ای مثل هویج فرنگی، شلغم، چغندر، هویج، سیب زمینی و ... را دریابید و از خواص آن‌ها نهایت استفاده را ببرید.
یکی دیگر از روش‌های استفاده از سبزیجات پُر کردن شکم مرغ یا ماهی است. سبزیجات مناسب را انتخاب کرده و کمی سرخ کنید. سپس شکم مرغ یا ماهی را
با این سبزیجات پُر کنید
روش تهیه خیلی ساده است. ابتدا سبزیجات را به تکه‌های کوچک‌تر تقسیم کنید. سپس در روغن و سرکه و ادویه‌های دلخواهتان بریزید تا حسابی مخلوط شوند. گاز را روشن کنید، سبزیجات خوشمزه را در ماهی تابه ریخته و به مدت 20 الی 40 دقیقه (بسته به ضخامت قطعاتی که بریده‌اید) تفت دهید. توجه داشته باشید سبزیجاتی انتخاب کنید که دارای بافت یکسانی باشد و تکه‌ها را به یک اندازه ببرید تا یکدست پخته شوند.
 
سوپ: معجونی از سبزیجات
معمولاً سوپ‌ها با سیب‌زمینی، هویج، فلفل دلمه‌ای و ... تهیه می‌شوند. به این‌ها اکتفا نکنید. گوجه فرنگی رنده شده و نخود فرنگی نیز به آن اضافه کنید. آش گنجینه‌ای از انواع سبزیجات است: علاوه بر سیب زمینی، هویج و سبزیجات معمولی که در آن می‌ریزید شلغم، کلم برگ یا گل کلم و انواع دیگر کلم‌ها را از یاد نبرید.
اگر دوست داشته باشید می‌توانید سبزیجاتی مثل هویج، سیب زمینی، بروکلی یا هر کلم دیگری که بیشتر دوست دارید را پوره کنید.
روش تهیه ساده است: ابتدا یک فنجان پیاز خرد شده را با یک قاشق غذاخوری روغن تفت دهید تا پیازها پخته شوند. بقیه‌ی سبزیجات را تفت دهید تا پخته شوند و سپس همه‌ی مواد را در مخلوط کن بریزید تا پوره شود. مخلوط به دست آمده را در ظرف ریخته و با آب گوشت یا آب مرغ رقیق کنید. چند دقیقه هم بزنید و ادویه‌های مورد علاقه‌ی خود را به آن اضافه کرده میل کنید. این سوپ برای زمانی که به هر دلیل نمی‌توانید سبزیجات درسته و یا غذای سفت بخورید بسیار مناسب و مغذی است.
 
از سبزیجات سُس تهیه کنید
شما می‌توانید از گوجه فرنگی، پیاز، فلفل دلمه‌ای، قارچ و سبزیجات سبز رنگ، سُس‌های فوق‌العاده یا سالساهای خام یا پخته‌ی بسیار خوشمزه‌ای تهیه کنید.
برای این کار می‌توانید از این سبزیجات جدا جدا، با هم و یا با سبزیجات دیگری استفاده کنید. سسی که تهیه کرده‌اید را روی خوراک مرغ، گوشت، پاستاها و هر غذای دیگری که دوست دارید بریزید و نوش جان کنید.
[عکس: 85111282506064379191395982265022320.gif]
 
املت سبزیجاتی درست کنید
بیشتر سبزیجات را می‌توان در تهیه املت استفاده کرد. قارچ، پیاز، فلفل دلمه‌ای، سیب‌زمینی در املت بسیار خوشمزه می‌شوند. امتحانش ساده است و مطمئن باشید از خوردن املت با قارچ و حتی ذرت لذت خواهید برد. خودتان ابتکار به خرج داده و سبزیجات دیگر را نیز امتحان کنید.
 
 
 
گوشت و مرغ را با سبزیجات طبخ کنید
سبزیجاتی مثل فلفل دلمه‌ای، قارچ، اسفناج، هویج و البته پیاز برای پخته شدن در کنار گوشت و مرغ بسیار مناسب هستند. این کار باعث می‌شود علاوه بر این که بوی مرغ و گوشت گرفته شود، طعم و مواد مغذی موجود در این سبزیجات به خورد گوشت برود.
 
مرغ و ماهی شکم‌پُر درست کنید
یکی دیگر از روش‌های استفاده از سبزیجات پُر کردن شکم مرغ یا ماهی است. سبزیجات مناسب را انتخاب کرده و کمی سرخ کنید. سپس شکم مرغ یا ماهی را با این سبزیجات پُر کنید.
 
سعی کنید سبزیجات را در هر غذایی بگنجانید
به سُس لازانیای‌تان اسفناج خرد و پخته شده یا هویج رنده شده اضافه کنید. در پخت خورش‌ها و سوپ‌هایی که معمولاً از گوشت تهیه می‌کنید تجدید نظری کرده و در پخت آن‌ها از گوشت کمتر و از سبزیجات بیشتری استفاده کنید.


فواید فلفل قرمز برای سلامتی - بهداشت و سلامت - 02-08-2017

فواید فلفل قرمز برای سلامتی
فلفل قرمز را نباید با فلفل سیاه یا سرکه و یا خردل که هر یک به نوعی در ردیف چاشنی‌های تند هستند اشتباه کرد، زیرا این‌ها محرک هستند در صورتی که فلفل قرمز آرام بخش و مسکن است.

[عکس: 2281581911631073312231462344718621616325496.gif]
این روزها با تغییر روند آداب غذایی و محبوبیت غذاهای اسپایسی در میان عموم مردم، مصرف فلفل قرمز نیز رشد چشمگیری پیدا کرده است. فلفل قرمز یکی از گیاهان بسیار مفید درمانی است.
به دلیل افزایش وزن و چاقی بسیاری از شرکت‌های تولید کننده‌ی مواد غذایی چربی را از محصولات خود حذف کرده‌اند. زمانی که چربی از غذایی حذف می‌شود، مزه و بوی آن از بین می‌رود و فلفل جایگزین مناسبی برای بازگرداندن طعم و عطر طبیعی به خوراک‌ها محسوب می‌شود. هر چقدر مردم بیشتر غذاهای تند مصرف کنند، حرارت و گرمای بیشتری نیز در وجود خود احساس خواهند کرد. دیده شده که وقتی سن افراد بالا می‌رود، فلفل بیشتری به غذاهای خود اضافه می‌کنند. از نظر فیزیولوژیک با افزایش سن حس چشایی تحلیل می‌رود و باید نسبت به دوران جوانی چاشنی بیشتری مصرف کرد تا همان طعم قبلی احساس شود.
 
دلیل تند بودن فلفل
تندی فلفل قرمز معمولاً بر اساس مقیاسی که داروشناس معروف "ویبور اسکاول" در سال 1912 اختراع کرد، محاسبه می‌گردد. به عنوان مثال فلفل شیرین دارای اسکاول صفر می‌باشد، فلفل دلمه‌ای دارای اسکاول 5000 و اسکاول پودر فلفل قرمز یا سیاه چیزی در حدود 25000 تا 300000 تخمین زده می‌شود.
در مصرف داخلی در عین حال که نیروبخش است ضد اسپاسم نیز می‌باشد. برای کلیه، طحال و لوزالمعده مفید است. در موارد قفل شدن فک‌ها که در برخی موارد
رخ می‌دهد اثر مفید دارد
قسمت تند فلفل قرمز را کپسایسین (Capsaicin) تشکیل می‌دهد که دارای فواید بی‌شماری برای سلامتی است. Capsaicin شامل ماده خام طبیعی vanillyl amine می‌باشد که حاوی اسیدهای monocarboxylic از زنجیره های مختلف C-8 تا C-11 می‌باشد. لازم به ذکر است که این ماده دارای قابلیت چربی زدایی بوده و در برخی از میوه‌ها یافت می‌شود که در این میان فلفل قرمز بیشترین میزان آن را به خود اختصاص می‌دهد.
[عکس: 191207101781359759178248751218419155120152.gif]
کاهش لخته شدن خون
اگر از فلفل قرمز به طور مداوم در رژیم غذایی خود استفاده کنید، نه تنها به هضم غذاها کمک کرده‌اید بلکه ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را نیز کاهش داده‌اید.
پیش از این تصور می‌شد که فلفل قرمز سبب وخیم‌تر کردن زخم معده می‌شود، اما این ترس با توجه به تحقیقات گسترده‌ای که انجام پذیرفت از میان رفت و پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که فلفل به دلیل دارا بودن کپسیکم (capsicum) می‌تواند از ایجاد لخته‌های خونی خطرناک نیز جلوگیری به عمل آورد. همچنین محققان در حال بررسی خواص ضد درد آن به منظور ساخت داروهای مسکن نیز هستند.
آخرین تحقیقاتی که در تایلند انجام گرفت نشان می‌داد افرادی که از مقادیر زیادی فلفل قرمز در رژیم غذایی روزانه خود استفاده می‌کنند، کمتر به بیماری انسداد شریان‌های خونی مبتلا می‌شوند.
محققان سپس تاریخچه‌ی پزشکی ساکنان کشورهایی را که معمولاً از غذاهای تند استفاده می‌کردند را مورد بررسی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که ریسک ابتلا به بیماری انسداد رگ‌های خونی در افرادی که به طور مداوم از فلفل استفاده می‌کنند به مراتب کمتر از سایرین می‌باشد.
 
تسکین درد
علاوه بر توانایی جلوگیری از انسداد شریان‌های خونی، محققان به این نتیجه رسیدند که کرم‌های موضعی که شامل capsicum هستند می‌توانند بسیاری از دردهای مزمن پوستی را التیام دهند. در حال حاضر این ماده به شکل پماد و کرم تجویز شده و برای تسکین درد تبخال، دردهای پس از عمل جراحی قطع عضو و بهبود زخم‌ها از آن استفاده می‌شود.
اگر از فلفل قرمز به طور مداوم در رژیم غذایی خود استفاده کنید، نه تنها به هضم غذاها کمک کرده‌اید بلکه ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را نیز کاهش داده‌اید
عملکرد capsicum به این شکل است که میزان ماده P را کاهش می‌دهد. وظیفه ماده P انتقال حس درد از پوست به سلول‌های عصبی مهره‌ها است. با مسدود کردن ماده P پمادهای حاوی capsicum مانند یک بی حس کننده قوی و طولانی‌مدت عمل کرده و تقریباً 75 درصد از بیماران پوستی، رضایت خود را از این نوع کرم‌ها و پمادها اعلام کرده‌اند. لازم به ذکر است که این کرم‌ها به هیچ وجه نباید با چشم تماس برقرار کنند چرا که سوزش شدیدی را ایجاد می‌کنند.
 
تسکین سردرد
همچنین تحقیقات نشان می‌دهد مصرف فلفل قرمز در تسکین سردرد مفید است. شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان گفت دانشمندان در بررسی‌های خود دریافته‌اند در فلفل قرمز ماده‌ای محرک وجود دارد که حتی بهتر از برخی قرص‌های مسکن در کاهش سردرد موثر است. پیش از این نیز در طب سنتی فلفل قرمز به عنوان مسکن سردرد تجویز می‌شد اما علت آن معلوم نبود.
 
کاهش ریسک ابتلا به سرطان
بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی در کشورهایی که به طور سنتی مصرف فلفل بالا است، میزان مرگ و میز به دلیل ابتلا به سرطان چه در زنان و چه در مردان به طور چشمگیری پایین‌تر از کشورهایی است که در رژیم غذایی خود از فلفل استفاده نمی‌کنند.
محققان زمانی که به موش‌هایی که دارای سلول‌های سرطانی بودند، مقداری capsicum تزریق کردند متوجه توقف رشد بسیاری از سرطان‌ها در آن‌ها شدند. در تحقیقات آزمایشگاهی دانشمندان به این نتیجه دست پیدا کردند که capsicum رشد سلول‌های سرطانی را متوقف می‌کند.
 
[عکس: 17617654175137245401232251551761212723652132.gif]
سایر خواص درمانی فلفل قرمز تند
* در مصرف داخلی در عین حال که نیروبخش است ضد اسپاسم نیز می‌باشد. برای کلیه، طحال و لوزالمعده مفید است. در موارد قفل شدن فک‌ها که در برخی موارد رخ می‌دهد اثر مفید دارد.
* در مورد یبوست، گرد فلفل قرمز مفید است زیرا حرکت دودی روده‌ها را تحریک می‌کند. برای حصول این منظور هر روز به مقدار کم باید با غذا مصرف شود.
* در سرماخوردگی‌ها مصرف فلفل قرمز با دوز بالا اثر مفید و سریع دارد. منظور از دوز بالا در حدود 600 میلی گرم تا یک گرم است. بدیهی است دوز بالا برای اشخاص مختلف فرق می‌کند برخی بیشتر از دیگران احتیاج دارند.  
* برای تسکین سرفه‌های شدید به خصوص در مواردی که اخلاط زیادی در بیماری تنفسی هست، فلفل قرمز در بیرون انداختن اخلاط بسیار کمک می‌کند و در نتیجه سرفه رفع می‌شود.
* فلفل قرمز در موارد حمله‌های خفگی مبتلایان به آسم اثر مفید دارد ( البته اگر آلرژی نداشته باشند).
* فلفل قرمز یک ماده ضد عفونی کننده است بنابراین به صورت غرغره برای ضد عفونی حلق توصیه می‌شود.
* به صورت مشمع طبی فلفل قرمز برای رفع احتقان‌های حاد در موارد بیماری‌های ذات‌الریه و ذات‌الجنب و سایر موارد مشابه اثر مفید دارد.
* فلفل قرمز بهترین محرک مفید و شفابخش در موارد اسهال ساده و اسهال خونی می‌باشد.
* برای رفع گرفتگی عضلات بسیار مفید است.
 
اما فلفل قرمز برای پروستات مردان مُضر است
محققان اورولوژی در ایتالیا در گزارشی از مضر بودن فلفل قرمز تند برای پروستات مردان خبر دادند. روزنامه ایتالیایی" لارپوبلیکا " نوشت : فلفل قرمز تند و روابط جنسی ناتمام می‌توانند باعث ایجاد سرطان پروستات شوند.
" وینچنتسو میرونه " رییس بخش اورولوژی بیمارستان ناپل در این زمینه گفت: فلفل قرمز تند باعث باز شدن رگ‌ها می‌شود و به رابطه جنسی نیز کمک می‌کند، اما هم‌زمان باعث چرک کردن غده پروستات می‌شود.
فلفل قرمز یک ماده ضد عفونی کننده است بنابراین به صورت غرغره برای
ضد عفونی حلق توصیه می‌شود
وی افزود: اگر سوزش آن دائمی شود می‌تواند باعث ایجاد شرایط سرطانی شود و خطر به وجود آمدن تومور را بیشتر کند.
سرطان پروستات خود دومین عامل مرگ و میر میان تومورها است و در سال ”ھ2005 میلادی 7000 نفر در ایتالیا قربانی گرفت.
با وجود این که این سرطان به افراد بالای 40 سال ضربه می‌زند، اما 80 درصد، این بیماری در افراد بالای ”ھ 65 سال تشخیص داده می‌شود.


شلغم؛ معجزه‌ی فصل سرما! - بهداشت و سلامت - 02-08-2017

شلغم؛ معجزه‌ی فصل سرما!

متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند در فصل سرما برای پیشگیری از سرماخوردگی و بیماری‌های تنفسی، حداقل چند نوبت در هفته شلغم بخورید.

[عکس: 1931618811379615223330184207186323201.gif]
گیاه شلغم از خانواده کلم است. بر حسب سن، ریشه این گیاه می‌تواند کاملاً گرد و یا کمی کشیده و رنگ آن نیز از سفید تا سبز، زرد و یا ارغوانی متفاوت باشد. طعم انواع سفید و زرد آن شیرین و کمی تیز است.
شلغم در هوای سرد بسیار خوب رشد می‌کند و شاید وجود همین علت است که موجب می‌شود این سبزی برای درمان بیماری‌هایی که در فصل سرما زیاد است.
شلغم گیاهی بسیار مقوی و مغذی است که به دلیل دارا بودن قند گیاهی و املاح مفیدی مانند کلسیم و منیزیم، جزو مواد غذایی بسیار با ارزش محسوب می‌شود.
شلغم همچنین منبع غنی از فولیک اسید، اسید پانتوتنیک، ویتامین‌های ث، ب و آ و همچنین املاح معدنی ضروری شامل فسفر، کلسیم، گوگرد، منیزیم و ید، مس است.
سایت تخصصی تغذیه تحت عنوان «اوری نوترینت» در مقاله جدیدی در این باره آورده است: شلغم یکی از پاک کننده‌ها و مواد خون‌ساز مفید است و کلسیم و منیزیم موجود در آن نقش به سزایی در جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های خطرناک مانند سرطان دارد.
اگر به ناراحتی معده مبتلا نیستید به یاد داشته باشید که خواص آب شلغم خام بیشتر از شلغم پخته است؛ به طور کلی آب شلغم، بدن را تمیز کرده و مواد سمی را از بدن خارج می‌سازد.
شلغم در درمان آسم و سرفه‌های خلط دار مؤثر، میکروب کش و ضد باکتری
قوی است. در واقع شلغم اثر مفید و موثری در درمان بیماری‌های تنفسی دارد.
برای این منظور از سوپ یا آش آن استفاده می‌شود
شلغم سرشار از ویتامین C است و بهتر است که شلغم بخارپز شود به دلیل این که ویتامین C بر اثر اکسیداسیون خیلی سریع از بین می‌رود.
 
مروری بر خواص شلغم
* شلغم مهم‌ترین گیاه ضد سرطان محسوب می‌شود تا جایی که حتی گسترش سرطان را متوقف می‌کند.
* این ماده غذایی سودمند حاوی نشاسته، پروتئین و سلولز است و به همین سبب به عنوان یکی ماده غذایی نیروزا شناخته می‌شود.
* یکی دیگر از مزایای نوشیدن آب شلغم درمان جوش صورت است.
* مصرف شلغم، برطرف کننده سرفه، نرم کننده سینه، معده و روده است.
* شلغم به علت داشتن ویتامین‌های A   و C قدرت بینایی را افزایش می‌دهد.
* شلغم ادرار را زیاد می‌کند؛ از این رو موجب دفع سنگ‌های مجاری ادراری می‌شود و می‌تواند بلورهای اسیداوریک را حل کند و از دردهای مفاصل و نقرس جلوگیری کند. این خاصیت در برگ‌های نازک آن بسیار زیاد است ولی برگ شلغم دیر هضم می‌شود و تولید نفخ می‌نماید.
[عکس: 24925611921192154188215511399172247106191.gif]
* شلغم در درمان آسم و سرفه‌های خلط دار مؤثر، میکروب کش و ضد باکتری قوی است. در واقع شلغم اثر مفید و موثری در درمان بیماری‌های تنفسی دارد. برای این منظور از سوپ یا آش آن استفاده می‌شود.
* مصرف شلغم به دلیل داشتن ماده‌ای به نام تیوسیاناد برای کسانی که مشکل تیروئید دارند ضرر دارد.
* شلغم سرشار از پتاسیم و کلسیم است که برای فشارخونی‌ها می‌تواند بسیار مفید باشد.
* شلغم دارای فسفر است و اعصاب را تسکین می‌دهد و تقویت می‌نماید و کبد را اصلاح کرده و بیماری آن را شفا می‌بخشد.
* شلغم اشتهاآور است و نیروی شهوانی را تقویت کرده و منی را زیاد می‌نماید.
* آن‌هایی که حافظه ضعیف دارند حتماً باید شلغم بخورند، زیرا ثابت شده است که شلغم حافظه را تقویت می‌کند.
* شلغم شب کوری را درمان می‌کند.
* یکی دیگر از ترکیبات قابل توجه در شلغم فیبر آن است. فیبر سبب حجیم شدن مدفوع و دفع راحت‌تر و سریع‌تر آن شده، بنابراین خطر تماس مواد سرطان‌زا با سلول‌های روده را کمتر می‌کند. علاوه بر اثرات فوق، فیبر سبب افزایش رشد و تکثیر باکتری‌های مفید و مانع رشد باکتری‌های مضر در روده می‌شود و در عین حال بر اثر تخمیر فیبر در روده اسید بوتیریک تولید می‌شود که منشاء انرژی برای سلول‌های روده است و به حفظ سلامت سلول‌های روده کمک می‌کند.
* شلغم باعث درمان تشنج می‌شود اما برای کسانی که معده ضعیف دارند به علت دیر هضم شدن، ممکن است که باعث نفخ شود.
یکی دیگر از ترکیبات قابل توجه در شلغم فیبر آن است. فیبر سبب حجیم شدن
مدفوع و دفع راحت‌تر و سریع‌تر آن شده، بنابراین خطر تماس مواد سرطان‌زا با سلول‌های روده را کمتر می‌کند
* این گیاه پرخاصیت همچنین برای رشد و نمو استخوان‌ها سودمند است و به همین خاطر مصرف آن به زنان باردار و شیرده توصیه می‌شود.
* همچنین مصرف آن برای مبتلایان به بیماری قند مفید و خام آن می‌تواند به عنوان انسولین گیاهی مصرف شود.
* برای درمان دمل، کورک و هر نوع کانون التهابی و تورمی یا چرکی، ضماد شلغم را روی موضع بگذارید.
 
شلغم؛ آنتی‌بیوتیک گیاهی
هر سال با آمدن فصل سرما، سرماخوردگی به بیماری رایج و فراگیری تبدیل می‌شود که تعداد قابل توجهی از مردم را مبتلا می‌کند. در این بین بیماران به 3 دسته تقسیم می‌شوند: گروهی که سرماخوردگی را بیماری محسوب نکرده و در منزل به درمان خودسرانه آن با انواع داروها می‌پردازند، گروهی که به پزشک مراجعه می‌کنند و گروهی که از درمان‌های گیاهی برای سرماخوردگی استفاده می‌کنند. این در حالی است که تقریباً هر 3 گروه نمی‌توانند به فواید شلغم در درمان و پیشگیری از سرماخوردگی بی‌توجه باشند. شلغم گیاهی است که از دیرباز در درمان سرماخوردگی کارایی داشته است.
علاوه بر اینکه می‌توان شکل پخته یا خام شلغم را در انواع سوپ‌ها و سالادها مصرف کرد یا اینکه آن را پخته و به طور جداگانه مصرف کرد، روش دیگری هم وجود دارد که در واقع با آن عصاره شلغم به دست می‌آید که در درمان سرفه و گلو درد و سرماخوردگی مؤثر است.
[عکس: 32948420063192181911977811741182159675.gif]
برای گرفتن عصاره شلغم می‌توان قسمت بالایی آن را برش داده و داخل آن را خالی کرد. سپس به داخل شلغم مقداری عسل یا شکر بمالید و بگذارید برای 12 ساعت در یخچال بماند.
با این روش داخل شلغم از مایعی پر می‌شود که سرماخوردگی را درمان می‌کند و باید چند بار در طول روز مصرف شود.
 
روش‌های دیگر تهیه‌ی عصاره و شربت شلغم
* برای تهیه‌ی عصاره‌ی آن، شلغم را با وزن مساوی شکر سرخ در کمی آب ریخته و به ملایمت حرارت می‌دهند.
طریقه دیگر آن است که وسط شلغم بزرگی را خالی کرده، شکر سرخ را در آن ریخته، پر می‌کنند و می‌پزند.
شکل سوم، آن است که شلغم را به حلقه‌های گرد بریده و پیاز را نیز به همین شکل در بیاورند. سپس در ظرف گودی، طبقات شلغم و پیاز را بر روی حرارت بگذارند. وقتی گرم شد، به تدریج شربت آن جدا می‌شود.
این عصاره برای درمان سرماخوردگی و گلودرد بسیار نافع است و از آن می‌توان به عنوان غرغره در هنگام گلودرد استفاده کرد.
* اگر به خوردن شلغم خام تمایلی ندارید می‌توانید شلغم را به شکل شربت شلغم درست کنید. روش تهیه شربت شلغم به این ترتیب است که ابتدا وسط یک شلغم را خالی می‌کنند و در آن کمی شکر می‌ریزند. پس از مدتی آب در آن جمع می‌شود. آب آن را با قاشق برداشته و مصرف می‌نمایند.
 
خرید شلغم
شلغم خوب، باید سفت و تازه باشد. بنابراین اگر وسط آن شل بوده و با فشار انگشت فرو برود، پلاسیده و مانده است و چنانچه پخته و مصرف شود، در روده‌ها تولید نفخ می‌کند.
حتماً پوست خارجی آن باید براق و شفاف باشد.
شلغم باید سنگین باشد و وقتی وسط آن را بریدید، درونش را روشن و شفاف ببینند.
 
 

منابع:
جام‌جم آنلاین
فارس - مریم مراداف، متخصص تغذیه
ایسنا - حاجی‌نژاد، کارشناس کشاورزی
همشهری


دانستنی‌های بادمجانی! - بهداشت و سلامت - 02-08-2017

دانستنی‌های بادمجانی!

بادمجان در گروه سبزی‌ها طبقه‌بندی می‌شود و گیاهی است یک ساله و به رنگ سیاه یا بنفش که در ایران طرفداران زیادی داشته و از آن در تهیه غذاهای مختلفی چون حلیم بادمجان، دلمه بادمجان، یتیمچه و خورش بادمجان استفاده می‌شود.

[عکس: 17612524265641082026225572462059187226185.gif]
بادمجان در میان عامه مردم، به عنوان یک سبزی بی‌خاصیت شهرت دارد. در حالی که این تصور صحیح نیست.
اگرچه بادمجان سرخ‌نشده انرژی زیادی در مصرف‌کننده ایجاد نمی‌کند، ولی شامل مواد معدنی زیادی نظیر پتاسیم و منیزیم، مس و ویتامین‌های B2 ، B1 و اسید فولیک است که برای بیماران مبتلا به دیابت و کسانی که دچار نقرس هستند، مفید است و تنوری‌شده یا آب‌پز آن اغلب در رژیم‌های لاغری استفاده می‌شود.
پتاسیم و اسید فولیک بادمجان از بروز فشار خون و بیماری‌های قلبی ـ عروقی جلوگیری می‌کند و به شرطی که سرخ نشود، به عنوان پایین آورنده کلسترول شناخته شده است.
طبیعت این سبزی گرم است و یکی از کم‌کالری‌ترین مواد غذایی به شمار می‌آید.
نتایج مطالعات نشان داده است، ترکیبات فنولی بادمجان خاصیت آنتی‌اکسیدانی داشته و بدن را در برابر انواع عفونت‌های باکتریایی و ویروسی محافظت می‌کند.
از سوی دیگر در پوست این سبزی آنتی‌اکسیدانی به نام آنتوسیانین وجود دارد که برای جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی مفید است. از این رو توصیه می‌شود، آن را با پوست، پخته و میل کنید. مصرف بادمجان گرفتگی رگ‌ها را باز می‌کند و افراد را از سکته قلبی حفظ می‌کند.
 
بادمجان سرخ شده را به تنهایی نخورید
یکی از مهم‌ترین مسائل روزمره زندگی انسان استفاده از انواع غذاها برای رفع گرسنگی و ادامه حیات است. در گذشته‌های نه‌چندان دور مردم نسبت به غذاهای مصرفی روزانه خود اطلاعات زیادی داشتند و می‌دانستند که چه غذایی باید مصرف و آن را چگونه طبخ کنند و چه نوع مواد غذایی برای بدنشان مفید است.
دانشمندان اخیراً دریافته‌اند پوست سیاه بادمجان به مبارزه با عوارض پیری کمک می‌کند
به عنوان مثال، یکی از غذاهای سنتی ایرانیان کشک و بادمجان است که غذای خوشمزه‌ای است و برخی از افراد نمی‌دانند که چرا کشک را همراه بادمجان مصرف می‌کنند و نه همراه با کدو؟ علت آن است که چون مردم در قدیم مزاج خود را بهتر از امروز می‌شناختند، برخی از آن‌ها اصلاً بادمجان مصرف نمی‌کردند و بعضی دیگر هم که مصرف می‌کردند، به صورت کشک همراه با بادمجان بود تا مزاج غذا را متعادل کنند. بادمجان سرخ‌کرده در روغن به تنهایی موجب تولید سودا در خون می‌شود؛ یعنی خلط سودا را در بدن افزایش می‌دهد و زیاد شدن این خلط در بدن موجب بروز بیماری‌های پوستی و ناراحتی‌های اعصاب و روان می‌شود.
استفاده از کشک نیز به تنهایی موجب لختی بدن، بی‌خوابی و در بعضی از افراد، موجب بروز بیماری‌هایی مانند صرع می‌شود. این در حالی است که غذای توأم کشک و بادمجان مضرات هیچ کدام از این دو را ندارد؛ زیرا بادمجان از نظر مزاج گرم و خشک و کشک سرد و خشک است؛ با مخلوط کردن این دو با یکدیگر، غذایی به دست می‌آید که از نظر طبع نزدیک به معتدل می‌شود.
[عکس: 13322722229109823213811278292131358165242.jpg]
بادمجان حساسیت‌زاست
گاهی، افراد با خوردن بادمجان، دچار سوزش و خارش دهان می‌شوند یا حالت حساسیت یا عدم‌تحمل در آن‌ها بروز می‌کند. البته معمولاً در بیشتر افراد بعد از مصرف بادمجان، نشانه‌های حساسیت دیده می‌شود ولی کمتر کسی نسبت به آن عدم‌تحمل نشان می‌دهد. در برخی مواقع نیز آفت دهان بروز می‌کند و یا آن را تشدید می‌کند.
در ضمن زیاد خوردن بادمجان به خصوص در کسی که زمینه حساسیت دارد احتمال ابتلا به حساسیت را بالا می‌برد. البته برخی معتقدند روش پخت و نوع سُسی که برای طبخ بادمجان به کار می‌رود، می‌تواند بر میزان و شدت آلرژی‌زایی آن تأثیر بگذارد. مثلاً در برخی نقاط دنیا، بادمجان با روغن بادام‌زمینی سرخ و طبخ می‌شود و بادام‌زمینی باعث افزایش آلرژی‌زایی بادمجان خواهد شد.
البته در این باره که خود سرخ کردن هم بر حساسیت‌زایی این سبزی می‌افزاید یا نه، شواهدی در دست نیست اما به طور کلی آلرژی به بادمجان یا سایر مواد غذایی بر 2 نوع است: برخی آلرژی‌ها ماندگارند و برخی دوره‌ای و موقت. به همین دلیل برای تشخیص آلرژی به افراد گفته می‌شود هر چند وقت یک بار امتحان کنند تا ببینند باز هم به بادمجان یا سایر مواد غذایی آلرژی دارند یا خیر.
توصیه می‌شود والدین از 2 سالگی به بعد غذاهای آلرژی‌زا مثل بادمجان و گوجه‌فرنگی را به غذای کودکان اضافه کنند آن هم با میزان کم و اگر علایم آلرژی در کودک دیده نشد آن را در برنامه‌ی غذایی وی بگنجانند.
 
بادمجان را سرخ نکنید
فصل تابستان که به آخر می‌رسد، برخی خانم‌های باسلیقه اقدام به خرید حجم انبوهی از بادمجان کرده و آن را برای مدت یک سال خانواده خود سرخ و در فریزر نگهداری می‌کنند. آیا سرخ کردن بادمجان از ارزش تغذیه‌ای آن نمی‌کاهد؟
برای طبخ بادمجان از شیوه های مختلفی چون پخت در فر، کباب‌کردن، آب‌پز کردن و سرخ کردن استفاده می‌کنند.
در روش آب‌پز نیازی به پوست کندن نیست اما در روش کبابی باید پوست آن را در پایان کار جدا کرد زیرا می‌سوزد. در این روش‌ها روغن کمتری مصرف می‌شود و حتی اگر خوب طبخ شود مزه آن بهتر از بادمجان سرخ‌کرده خواهد بود و عطر و خواص آن هم بهتر حفظ می‌شود.
از مصرف بادمجان کال یا نارس اجتناب کنید. بادمجان نارس دارای ماده‌ای سمی است که خوردن آن می‌تواند موجب بروز مسمومیت در مصرف‌کننده شود
در روش سرخ کردن، حرارت بالا اکثر ویتامین‌های این سبزی را تخریب کرده و این سبزی به دلیل جذب روغن زیاد، کالری مضاعفی را به مصرف‌کننده رسانده و می‌تواند عامل چاقی و عوارض ناشی از آن شود. در مورد سرخ‌کردن نیز بهتر است ابتدا بادمجان را پوست بکنیم، نمک بزنیم و در برابر آفتاب بگذاریم تا آب آن کمی گرفته شود و جذب روغن به حداقل ممکن برسد. در ضمن می‌توان با آغشته کردن تکه‌های بادمجان با سفیده تخم‌مرغ میزان روغن مصرفی را به حداقل رساند و مقدار انرژی دریافتی را پایین آورد.
در روش کبابی یا تنوری نیز به دلیل آن که بادمجان در حرارت مستقیم آتش قرار می‌گیرد، قسمت عمده‌ای از ارزش غذایی این سبزی کاسته و زمینه تشکیل ترکیبات سرطان‌زا در آن فراهم می‌شود.
بر این اساس اگر می‌خواهید بادمجان را کبابی کنید آن را ابتدا با پوست، تنوری کرده و سپس پوست آن را کاملاً جدا و دور بیندازید.
[عکس: 5222236165182414013252171113229159100213110.gif]
بادمجان را با پوست مصرف کنید
بعضی‌ها دوست دارند بادمجان را راه راه پوست بگیرند زیرا معتقدند زیباتر می‌شود. اما این پوست سیاه به زیبایی شما نیز کمک می‌کند.
دانشمندان اخیراً دریافته‌اند پوست سیاه بادمجان به مبارزه با عوارض پیری کمک می‌کند.
تحقیقات جدید پزشکی نشان می‌دهد پوست سیاه بادمجان حاوی ترکیبات مفید آنتی اکسیدان است که به بدن کمک می‌کند با عوارض پیری مبارزه کند.
بر اساس تحقیقاتی که اخیراً در یکی از دانشگاه‌های میشیگان در آمریکا انجام شده است، بادمجان نقش مهمی در حفظ دیواره سلول‌ها دارد و علاوه بر آن به تولید هورمون‌های مردانه و زنانه کمک می‌کند.
نتایج مطالعات نشان داده است، ترکیبات فنولی بادمجان خاصیت آنتی‌اکسیدانی داشته و بدن را در برابر انواع عفونت‌های باکتریایی و ویروسی محافظت می‌کند
بادمجان از طریق پاک‌سازی دستگاه گوارش و از بین بردن میکروب‌ها به درمان اسهال نیز کمک می‌کند.
 
چند نکته‌ی بادمجانی
* طبق تحقیقات انجام شده، تخم بادمجان برای درمان سرماخوردگی و زکام مفید است. اما به دلیل موادی که در میان دانه‌ها یا تخم آن وجود دارد در مبتلایان به بیماری‌های کبدی یا یرقان می‌تواند ایجاد ناراحتی کند.
[عکس: 241101215180240190130160155234127238912134217.gif]
* از مصرف بادمجان کال یا نارس اجتناب کنید. بادمجان نارس دارای ماده‌ای سمی است که خوردن آن می‌تواند موجب بروز مسمومیت در مصرف‌کننده شود.
* به دلیل اگزالاتی که در بادمجان وجود دارد، بهتر است خوردن آن را محدود کنید.
* مصرف بادمجان به همراه سیر می‌تواند خاصیت پایین آورندگی کلسترول بد خون را چند برابر کرده و از بروز بیماری‌های عروقی جلوگیری کند.
* افرادی که بواسیر و درد چشم دارند نباید از بادمجان استفاده کنند زیرا بیماری آن‌ها را تشدید می‌کند. این گونه اشخاص اگر می‌خواهند بادمجان بخورند بهتر است آن را با گوشت و روغن یا سرکه بپزند و بخورند.
* بهترین نوع بادمجان قلمی،‌ بدون تخم و رسیده آن است. بادمجان جنوب کشور که در زمستان به بازار می‌آید به علت داشتن گوشت زیاد و نداشتن تخم، بسیار مرغوب هستند. بنابراین با توجه به آن که این محصول تقریباً در تمام فصول موجود است بهتر است آن را به صورت تازه مصرف کنید.
 

منابع:
فارس - سیدعلی ابوالحبیب، متخصص تغذیه
هفته نامه سلامت – شماره 321 - دکتر نسرین امیدوار، متخصص تغذیه و رژیم درمانی
جام جم آنلاین - فاخره بهبهانی
فارس - مرتضی صفوی، متخصص تغذیه


برگ چغندر و این همه فایده! - بهداشت و سلامت - 02-08-2017

برگ چغندر و این همه فایده!


امام رضا (ع) می‌فرمایند: به بیماران‌تان برگ چغندر بدهید چرا که در آن درمان است و هیچ بیماری را به همراه ندارد و هیچ عارضه ای در آن نیست و خواب بیمار را آرام می‌سازد.

[عکس: 15494342022455418124954214166181498846204.gif]
به گفته متخصصان تغذیه برگ‌های پهن و سبز رنگ چغندر، تقویت‌کننده کلیه و ملین است.
همچنین برگ چغندر، التهاب مجاری ادرار را درمان می‌کند و برای پانسمان زخم و درمان تاول مصرف می‌شود.
چغندر مخلوط با آب هویج دفع‌کننده سنگ کیسه صفرا نیز هست و شربت چغندر بهترین نوشابه و تقویت‌کننده بدن و دافع سموم بدن است. برگ چغندر منبع عالی فیبر با کالری خیلی کم و تقریباً بدون چربی است.
به گزارش «ehow» چیزی که اغلب مردم از آن بی خبر هستند این است که برگ‌های آن سرشار از فولات و بتاکاروتن است.
این گیاه غنی از آنتی اکسیدان در صورتی که مرتب مصرف شود، خطر ابتلا به بیماری‌های زیادی را کاهش می‌دهد.
مصرف آب آن برای پوست بسیار مفید است و علاوه بر شادابی پوست، عملکرد یک پاک کننده خوب را دارد. از برگ‌های سبز چغندر که رگه‌های قرمز در آن دیده می‌شود می‌توان در برخی غذاها مانند سوپ و یا برخی خوراک‌ها استفاده کرد.
برگ‌های چغندر همچنین دارای بتاکاروتن بالایی هستند. بتاکاروتن نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن داشته و در کنار ویتامین C نقش اساسی در حفظ و تقویت سلامت بدن به ویژه به هنگام بروز بیماری‌ها و یا جراحت‌ها دارد
همچنین می‌توان از آن به صورت تفت داده شده و یا بخارپز شده به عنوان سبزیجات کنار بشقاب استفاده کرد.
 
ویتامین‌ها:
با وارد کردن برگ‌های چغندر به رژیم غذایی روزانه‌ی خود می‌توانید ویتامین C مورد نیاز بدن را تأمین نمایید.
ویتامین C نقش اساسی و مهمی برای بدن داشته و از طرفی بدن توانایی ذخیره کردن این ویتامین را ندارد و اگر این ویتامین بیش از نیاز روزانه وارد بدن شود، از بدن دفع می‌شود و ذخیره نمی‌گردد و لذا رساندن ویتامین C به بدن به طور روزانه توصیه می‌شود. ویتامین C به بازسازی بافت‌ها و سلول‌های آسیب دیده‌ی بدن کمک کرده و همچنین وجود آن برای التیام یافتن زخم‌ها ضروری است.
برگ‌های چغندر همچنین دارای بتاکاروتن بالایی هستند. بتاکاروتن نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن داشته و در کنار ویتامین C نقش اساسی در حفظ و تقویت سلامت بدن به ویژه به هنگام بروز بیماری‌ها و یا جراحت‌ها دارد.
[عکس: 17069210214382039968062304121822749139.gif]
 
کالری و چربی:
یک فنجان برگ پخته شده چغندر دارای 36 کیلوکالری انرژی و بدون چربی می‌باشد.
مصرف روزانه آن در کنار وعده‌های غذایی توصیه می‌شود و اگر در کنار وعده‌های غذایی حاوی پروتئین، مانند گوشت، مرغ و ماهی سرو شود وعده غذایی را کامل می‌کند.
 
آب برگ چغندر:
برگ‌های چغندر سرشار از مواد مغذی می‌باشند، اگرچه ممکن است شما از خوردن آن‌ها چندان لذت نبرید! چغندر و برگ‌های آن حاوی مقادیر زیادی از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند، اگرچه چغندر بیشتر به شکل پخته شده آن (لبو) مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما گرفتن آب برگ‌های سبز چغندر نیز یکی از روش‌هایی است که می‌توان حداکثر ارزش غذایی از این سبزی را به دست آورد.
آب برگ چغندر سبب سم‌زدایی و پاک‌سازی بدن از مواد زائد شده و در پیشگیری از سرطان مؤثر است.
 
کربوهیدرات و فیبر:
برگ چغندر حاوی کربوهیدرات می‌باشد. کربوهیدرات‌ها یکی از منابع مهم برای بدن در تأمین انرژی و سوخت می‌باشند. هم‌چنین نقش اساسی در حفظ سلامت روده‌ها و دستگاه گوارش دارند، البته اگر به صورت فیبر وارد بدن شوند. برگ چغندر حاوی فیبر نیز می‌باشد.
 
مواد معدنی:
برگ چغندر حاوی مقداری آهن است. آهن از جمله مواد معدنی مورد نیاز بدن می‌باشد که در ساخت گلبول‌های قرمز خون مؤثر است. آهن همچنین به تنظیم رشد سلول‌ها در بدن کمک می‌کند. همچنین برگ‌های چغندر حاوی کلسیم می‌باشند.
کلسیم به سلامت و استحکام دندان‌ها و استخوان کمک می‌کند.
مصرف آب آن برای پوست بسیار مفید است و علاوه بر شادابی پوست، عملکرد
یک پاک کننده خوب را دارد
از طرفی کلسیم نقش مهمی در کاهش دردهای قبل از قاعدگی مانند حالت تهوع، سردرد و عصبی شدن دارد. کمبود کلسیم در بدن می‌تواند سبب بالا رفتن فشار خون شود.
برگ‌های چغندر معطر هستند، اگرچه ممکن است عطر حاصل از آن چندان خوشایند شما نباشد. یکی از سبزیجاتی که می‌توان جایگزین چغندر کرد شلغم می‌باشد، برگ‌های سبز شلغم تقریباً همان خاصیت برگ‌های چغندر را دارا می‌باشند، البته اسفناج نیز می‌تواند جایگزین خوبی برای برگ‌های چغندر باشد، با این تفاوت که پخت آن سریع‌تر انجام می‌شود.
 
نکاتی در مورد برگ چغندر:
* هرگز آب برگ چغندر را به تنهایی نخورید، بلکه آن را با سایر آب‌میوه‌ها مخلوط کرده و سپس میل کنید.
* برگ‌های چغندر را که به رنگ سبز تیره هستند انتخاب کنید و از برگ‌هایی که به رنگ قهوه‌ای درآمده‌اند استفاده نکنید.
* اگر می‌خواهید آب برگ چغندر را وارد رژیم غذایی خود کنید، از مقدار کم شروع کرده و سپس به تدریج مصرف آن را زیاد کنید، یعنی در هفته اول به میزان کم و در هفته‌های بعدی به تدریج مصرف آن را زیاد کنید.
[عکس: 9813619812822483117185101191168133717058156.gif]
چگونگی آب‌گیری برگ چغندر:
برگ‌های سبز چغندر را در ظرف بزرگی پُر از آب سرد ریخته و بگذارید به مدت 15 دقیقه در آب بماند تا گل و لای چسبیده به برگ‌ها خیس خورده و به راحتی از آن جدا شوند. تک‌تک برگ‌ها را جداگانه تمیز کنید تا احیاناً گل و لای در لابه لای آن‌ها باقی نمانده باشد.
حال آب ظرف را خالی کرده و مجدداً چندین بار این کار را تکرار کنید تا مطمئن شوید که برگ‌ها کاملاً تمیز شده‌اند. برگ‌های شسته شده را بر روی حوله و یا پارچه‌ای ریخته تا آب آن‌ها کشیده شود. برگ‌ها را به قطعات درشت خرد کرده و سپس آن‌ها را داخل مخلوط‌کن بریزید.
بگذارید تا برگ‌ها کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند (حداکثر به مدت 2 دقیقه با قدرت متوسط)به طوری که به شکل پوره درآیند. حال این مخلوط پوره شده را درون تنظیف و یا هر صافی دیگری ریخته و با فشار دادن و چلاندن آن تمامی آب حاصل از پوره را خارج سازید. می‌توانید یک یا دو قاشق از آب برگ چغندر را با آب میوه‌های دیگر مخلوط کرده و روزانه میل کنید.
 
خواص برگ چغندر به صورت خلاصه:
* به طور موثر میزان کلسترول و تری گلیسیرید را در بدن کاهش می‌دهد.
* فشار خون را 3 ساعت پس از مصرف کاهش می‌دهد.
* کبد را سالم نگه می‌دارد.
آب برگ چغندر سبب سم‌زدایی و پاک‌سازی بدن از مواد زائد شده و در پیشگیری
از سرطان مؤثر است
* از بروز سرطان ریه و پوست پیشگیری می‌کند.
* کبد، کیسه صفرا و کلیه را تصفیه می‌کند.
* مصرف آب چغندر همراه با یک قاشق غذاخوری عسل هر روز ناشتا زخم معده و یرقان را درمان می‌کند.
* از آن جایی که غنی از فیبر است، مصرف منظم آن بواسیر و یبوست را تسکین می‌بخشد.
 

منابع:
ماهنامه دنیای تغذیه – شماره 113
جام جم آنلاین
روزنامه خراسان


چه می‌کند این پیاز؟ - بهداشت و سلامت - 02-08-2017

چه می‌کند این پیاز؟

حتماً پیاز تا به حال بارها و بارها اشکتان را در آورده است و احتمالاً دل خوشی از آن ندارید. اما باید
بدانید همین پیاز اشک آور می‌تواند یک آفت کش طبیعی باشد، بوی رنگ تازه را از بین  ببرد، چاقوهای آشپزخانه‌تان را جلا دهد و غیره.

[عکس: 1731241921702811615674104240201886328645.jpg]
 
اگر می‌خواهید بدانید «چه می‌کند این پیاز؟» این مطلب کوتاه را تا آخر بخوانید. راه‌هایی برای جلوگیری از اشک ریختن حین پوست کندن پیاز را نیز خواهیم گفت. با ما همراه باشید.
 
پیاز بوی رنگ تازه را از بین می‌برد
برای این که خیلی زود به بوی اتاقی که تازه رنگ شده عادت کنید، چند عدد پیاز را نصف کرده و داخل یک بشقاب قرار دهید. مقداری آب هم داخل بشقاب بریزید و در اتاق بگذارید. خواهید دید که بعد از چند ساعت همین پیازها بوی رنگ را از بین خواهند برد.
 
پیاز چاقوهای آشپزخانه‌تان را جلا می‌دهد
اگر چاقوهایتان کدر، زنگ زده و کند شده است آن‌ها را سه تا چهار بار و یا بیشتر در یک عدد پیاز بزرگ بکشید.
 
پیاز از خرابکاری حیوانات خانگی پیشگیری می‌کند
اگر حیوان خانگی دارید و نگرانید که در گوشه و کنار خانه خرابکاری بکند توصیه می‌کنیم چند عدد پیاز را بُریده و داخل یک بشقاب در مکان‌های پنهان قرار دهید. حیوانات خانگی مثل گربه‌ها از بوی پیاز بدشان می‌آید و هیچ وقت به محلی که پیاز باشد برنمی‌گردند.
 
پیاز جای نیش زنبور را تسکین می‌دهد
اگر زنبوری پیدا شد و خدای نکرده نیشتان زد یک تکه پیاز را روی جای نیش قرار دهید تا درد را تسکین دهد. البته توجه داشته باشید اگر به نیش زنبور و یا حشرات دیگر حساسیت دارید، خیلی زود به پزشک مراجعه کنید.
یک ساعت قبل از پوست کندن، پیازها را در جایخی یخچالتان قرار دهید. سرما،
جلوی آنزیم‌هایی که باعث سرازیر شدن اشک می‌شود را می‌گیرد
پیاز یک آفت کش طبیعی است
چهار عدد پیاز، دو حبه سیر، دو قاشق غذاخوری فلفل و یک لیتر آب را در مخلوط کن بریزید تا کاملاً زده شود. مقداری صابون رنده کنید. دو قاشق غذاخوری از این صابون را در یک سطل حاوی 8 لیتر آب حل کنید. ترکیب پیازی که تهیه کرده‌اید را داخل سطل آب و صابون بریزید و کاملاً هم بزنید. محلولی که تهیه کرده‌اید را با خیال راحت روی گیاهان خود بریزید. این آفت کش طبیعی بسیار موثر است و در عین حال به محیط زیست هم آسیبی نمی‌رساند.
 
چند توصیه برای این‌که پیاز اشکتان را در نیاورد
* اول سر پیاز را ببرید و از بالا به پایین پوست آن‌را بکنید.
* به تیغه‌ی چاقویتان آب لیموترش بزنید.
* چند لیمو ترش را در آب بچکانید. پوست پیاز را بکنید و قبل از خرد کردن، آن‌را 15 دقیقه در این آب حاوی لیموترش بیندازید.
* یک ساعت قبل از پوست کندن، پیازها را در جایخی یخچالتان قرار دهید. سرما، جلوی آنزیم‌هایی که باعث سرازیر شدن اشک می‌شود را می‌گیرد.
* عینک شنا بزنید
* یک عدد چوب کبریت بین دندان‌هایتان بگذارید. نوک قرمز کبریت بیرون باشد.