امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
با سبزیجات و خواص آنها بهتر آشنا شویم
#21
سبزی‌های کوهی را از دست ندهید



بهار فصل سرسبزی و طراوت است. فصل رویش مجدد و نو شدن طبیعت. این روزها تمام دشت‌ها و صحراها، دامنه کوه‌ها و تپه‌ها پر است از گل‌ها و گیاهان دارویی، سبزی‌های کوهی و قارچ‌های صحرایی.

[عکس: 13914521921723414320935155102234223525384.jpg]
این‌ها همه هدایایی است که تنها سالی یک بار، در فصل بهار و تنها به مدت یک ماه در روزهایی که بارندگی و رطوبت زیاد است جوانه‌زده و به صورت خودرو می‌رویند.
این گیاهان به خاطر عطر و رایحه دل‌انگیزشان به قدری شامه نوازند که اکثر افرادی که برای تفریح و لذت از طبیعت به دشت و صحرا می‌روند، ترغیب به جمع‌آوری آن‌ها می‌شوند.
این گیاهان به دور از کودهای شیمیایی و به وسیله باران آبیاری شده و زیر نور خورشید رشد می‌کنند و در مقایسه با سبزی‌هایی که به روش مصنوعی پرورش می‌یابند، عطر و طعم متفاوت‌تری داشته و مغذی‌تر و طبیعی‌تر بوده و در واقع ارگانیک هستند.
در هر حال این روزها تفریح اکثر زنان روستایی چیدن و جمع‌آوری انواعی از سبزی‌های کوهی و عرضه آن از طریق بازارهای روز به شهرنشینان است، اما بسیاری از خانواده‌ها به خصوص نسل جوان شهرنشین این سبزی‌ها را نمی‌شناسند و خواص دارویی و تغذیه‌ای آن را نمی‌دانند. والک، ترشک، غازیاغی، ریواس، کنگر و... از جمله سبزی‌های صحرایی یا کوهی هستند که در این نوشتار به خواص آن‌ها می‌پردازیم.
[عکس: 21919213122231181158255155160726465216170.jpg]
والک
والک نوعی سبزی صحرایی است که از مناطق کوهستانی برداشت می‌شود. برگ‌های آن نواری شکل و دارای یک پیاز کوچک و گل است. برگ و پیاز آن خوراکی، اما گل آن تلخ و در غذا استفاده نمی‌شود. خواص خام آن بیشتر از پخته‌اش است و از آن در کوکو، سبزی پلو، آش و... استفاده می‌شود.
این سبزی سرشار از ویتامین‌های A، B، C و املاح معدنی منگنز، روی، گوگرد و کلسیم است. این گیاه قاعده‌آور خوبی است و به دلیل دارا بودن کلسیم برای درمان پوکی استخوان و التیام دردهای استخوانی و مفصلی مفید است. فیبر آن برای سلامتی معده و روده سودمند است و باعث لینت مزاج می‌شود. گوگرد آن به جهت خاصیت ضدعفونی‌کنندگی، اسهال خونی را التیام می‌بخشد. خواص پیاز آن تا حدود زیادی شبیه سیر است و با انبساط ملایم عروق خونی در کاهش فشار خون و رفع سرگیجه موثر است. این سبزی اثر آرام‌بخش دارد و درد نقرس، روماتیسم و آرتروز را تسکین می‌دهد.
[عکس: 2491241173320170411441991224816266162160.jpg]
ترشک
این سبزی، گونه‌های زیادی دارد. برگ‌های آن به جهت دارا بودن اسیدهای آلی، طعم ترشی دارد. ترشک سرشار از ویتامین C، آهن، فسفر و پتاسیم است. تصفیه‌کننده خون، معرق، مدر، تب بر، اشتهاآور و صفرابر است. جهت تقویت معده و کبد بهتر است برگ آن خام استفاده شود.
این سبزی به دلیل ویتامین C فراوان خونریزی لثه را التیام بخشیده و بوی بد دهان را رفع می‌کند. مصرف ترشک در فصول گرم سال از التهاب بدن کاسته، عطش را رفع کرده و به دلیل پتاسیم بالا ادرارآور خوبی است و سموم بدن را خارج و کلیه‌ها را شستشو می‌دهد. ترشک به جهت آن که خون را تصفیه می‌کند از بین برنده کورک، دمل‌های چرکی و جوش‌های زیر پوستی است. قابل توجه آن که مصرف زیاد ترشک به دلیل داشتن اسید اگزالیک برای کسانی که سنگ کلیه و مثانه دارند، محدودیت مصرف دارد.
[عکس: 23322016021919418424316810724478052155173146.jpg]
کنگر
کنگر گیاهی با برگ‌های خاردار و ساقه‌های ضخیم شبیه به کرفس است. از برگ‌های سبز آن به صورت خام در تهیه سالاد و از ساقه آن در تهیه خورش استفاده می‌شود.
این گیاه، طبع گرمی دارد و بسیار نیرو بخش و مقوی قلب است. برگ‌های این سبزی، موجب کاهش چربی خون شده و به دلیل فیبر نامحلول، بسیار ملین و برای پایین آوردن قند خون سودمند است. اینولین آن باعث افزایش باکتری‌های مفید دستگاه گوارش شده و از سرطان روده باریک می‌کاهد. آنتی اکسیدان‌های موجود در آن نیز پوست را در برابر سرطان محافظت می‌کند.
کنگر به دلیل دارا بودن هورمون‌های گیاهی، ترشحات غدد را تقویت کرده و باعث افزایش نیروی جنسی می‌شود. این سبزی، دارویی موثر برای جلوگیری از حالت تهوع و ویار زنان باردار است. قابل‌توجه آن که برگ‌های کنگر محرک انقباض کیسه صفرا و کلیه بوده و افرادی که دارای سنگ کلیه و صفرا هستند نباید از آن استفاده کنند.
[عکس: 82911681116689108242156945223224511392226.jpg]
ریواس
ریواس دارای برگ‌های ضخیم و گوشت‌دار است و طعم ترشی دارد. این گیاه سرشار از ویتامین C و فیبر است. خاصیت ضدعفونی‌کنندگی داشته، زخم اثنی‌عشر را بهبود بخشیده و به جهت تقویت کبد و افزایش ایمنی بدن عفونت‌های ویروسی را از بین می‌برد. یکی از مهم‌ترین خواص برگ‌های ریواس آن است که لوزالمعده را وادار به ترشح انسولین کرده و برای کاهش قند خون سودمند است.
ریواس به دلیل اسیدهای فراوانی که دارد از افزایش چربی خون جلوگیری کرده و با افزایش ترشح شیره معده موجب بهبود عملکرد هضم و جذب غذا می‌شود. این سبزی پتاسیم، فسفر و کلسیم زیادی دارد و مصرف آن برای کودکان در حال رشد و خانم‌های یائسه مفید است.
[عکس: 1675820725322916316245121121671422401521942.jpg]
 
غازیاغی
این سبزی اغلب در کنار نهرها رشد می‌کند و در این فصل مخلوط با سبزی‌های دیگر با نام سبزی کوهی مخلوط به فروش می‌رسد.
این سبزی بسیار معطر بوده و طعم دلپذیری دارد و در تهیه انواع سوپ، آش، کوکو و سبزی پلو به کار می‌رود.
غازیاغی، شیر مادران شیرده را زیاد، خون را تصفیه، ترشحات غدد داخلی را تنظیم و برای درمان بیماری‌های پوستی موثر است.
این سبزی، گرمی و حرارت بدن را بالا برده و انرژی‌زا بوده، بی‌اشتهایی را رفع و برای آرامش اعصاب مفید است.
 
بخش تغذیه و آشپزی تبیان

منبع: جام جم - فاخره بهبهانی
پاسخ
#22
کنگر خوردن چه فایده‌ای دارد؟
آیا می‌دانید کنگر دارای چه فوایدی می‌باشد؟ آیا می‌دانید کنگر برای تمام افراد مفید نیست و برای برخی حتی مضر است؟

کنگر



فصل بهار پر از نوبرانه است، از جمله نوبرانه‌های فصل بهار کنگر است که دارای خواص درمانی زیادی است.

عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگ‌ها مفید بوده و در درمان یرقان، سوءهاضمه، احساس ناراحتی در معده، نفخ، بی‌اشتهایی، تهوع، اسهال خفیف یا یبوست، نارسایی کبد، دفع مزمن آلبومین و کم‌خونی بعد از جراحی موثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می‌کند.

کنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگ‌های خاردار و ساقه‌های ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی به صورت خام در سالاد استفاده می‌کنند.

البته با توجه به اینکه برگ‌های آن تیغ‌های ریز و تیزی دارند، هنگام پاک کردن مراقب دستان خود باشید؛ پس بهتر است از دستکش استفاده کنید.

کنگر طبیعتی گرم و خشک دارد و به همین علت آن را با ماست نیز می‌خورند و در ضمن برای آن دسته از افرادی که گرم‌مزاج هستند، خوردن آن توصیه می‌شود. علاوه بر این، کنگر منبع غنی پتاسیم است.
کنگر ضدعفونی‌کننده، اشتهاآور، تب‌بر و هضم‌کننده غذاست و در ضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش می‌شود

* این سبزی خواص دارویی نظیر خاصیت آنتی‌اکسیدانی و کاهندگی کلسترول دارد. بنابراین احتمال بروز سرطان را کاهش می‌دهد، خنثی‌کننده سموم کبدی و محافظ کبد است و به همین دلیل از دانه‌های آن داروهایی برای درمان بیماری‌های کبدی به بازار عرضه شده است. در ضمن، عادت به خوردن آن به هضم غذا کمک کرده و اشتها را افزایش می‌دهد.

خوردن برگ کنگر تولید کلسترول در بدن را پایین می‌آورد. به همین دلیل داروهای تهیه شده از کنگر را برای امراض قلبی-عروقی و جلوگیری از تصلب شرایین استفاده می‌کنند. ماده سینارین که در عصاره برگ کنگر وجود دارد، باعث کاهش کلسترول خون می‌شود. تحقیقات نشان داده است که سینارین باعث کاهش سطح تری‌گلیسیرید خون نیز می‌شود.
کنگر

* سینارین و ماده دیگری که به عنوان اسیدکافئیک شناخته شده است، کبد را در برابر عفونت حفظ می‌کند و به کبد کمک می‌کند تا بعد از تخریب قسمتی از آن دوباره خود را از نو بسازد.

* اثرات دیگر آن شامل کاهش چربی خون، ضددرد، ضدالتهاب، کاهش قندخون و به طور ضعیف ادرارآوری است.

* جالب است بدانید که یکی دیگر از استفاده‌های مهم کنگر در تولید پنیر است. زیرا این سبزی با آنزیم‌هایی که دارد می‌تواند با غلظت یک بر 150 هزار شیر را لخته و پنیر تولید کند.

* دانه کنگر نیز حاوی روغنی است که از آن در تهیه صابون، شامپو و پولیش‌ها استفاده می‌کنند.

* از آنجایی که کنگر محتوی کربوهیدرات پیچیده غیرقابل هضم به نان اینولین است، خاصیت مسهلی دارد. از طرفی اینولین موجود در کنگر باعث افزایش باکتری‌های مفید و کاهش باکتری‌های مضر در مدفوع می‌شود. در حقیقت باعث حفظ سلامتی روده شده و احتمالاً می‌تواند خطر سرطان روده باریک را کاهش دهد. آنتی‌اکسیدان موجود در کنگر، پوست را در برابر سرطان محافظت می‌کند.

کنگر طبیعتی گرم و خشک دارد و به همین علت آن را با ماست نیز می‌خورند و در

ضمن برای آن دسته از افرادی که گرم‌مزاج هستند، خوردن آن توصیه می‌شود

* کنگر ضدعفونی‌کننده، اشتهاآور، تب‌بر و هضم‌کننده غذاست و در ضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش می‌شود.

* این گیاه و به خصوص برگ آن ادرارآور و نیروبخش است و در ضمن قلب را نیز تقویت می‌کند.

* کنگر در درمان یرقان، نارسایی کبد و کم‌خونی مؤثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می‌کند.

* به عنوان آخرین خواص نیز باید گفت که کنگر دارای اثراتی نظیر ضد تجمع پلاکت‌ها (رقیق کردن خون)، ضدتهوع، ضدنفخ، خلط‌آور و مسهل است.
کنگر

توجه: چه کسانی بهتر است کنگر نخورند؟

* بهتر است زنان باردار، کودکان، بیماران مبتلا به بیماری شدید کبدی یا کلیوی از مصرف برگ کنگر پرهیز کنند.

* از آنجایی که برگ‌های کنگر محرک انقباض کیسه صفراست. افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند، نباید آن را مصرف کنند؛ چرا که افزایش انقباض کیسه صفرا منجر به انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا می‌شود.

* همچنین اشخاصی که نسبت به کنگر یا خواص سینارین حساسیت دارند، باید از مصرف این گیاه پرهیز کنند.



منابع: سلامتیران - دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، متخصص فارماکوگنوزی استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران

همشهری آنلاین

جام جم آنلاین
پاسخ
#23
مروری بر خواص فلفل دلمه‌ای
فلفل دلمه‌ای سرشار از ویتامین‌های C و A است. این ویتامین‌ها آنتی‌اکسیدان‌هایی قوی هستند و روی رادیکال‌های آزاد که بر سلول‌ها اثر تخریبی دارند، تأثیر می‌گذارند.

فلفل دلمه ای

فلفل دلمه‌ای هزاران سال است که در رژیم غذایی انسان وجود دارد و در رنگ‌های مختلف قرمز، زرد و سبز موجود است.

گرچه فلفل دلمه‌ای را می‌توان در همه فصول یافت، اما ماه‌های تیر و مرداد اوج به میوه نشستن این گیاه زیبا با رنگ‌های متنوع است که علاوه بر زیبایی سفره شما، خواص درمانی زیادی هم دارد.

رنگ‌های شفاف فلفل دلمه‌ای، سرشار از بهترین مواد مغذی است. فلفل دلمه‌ای منبعی غنی از ویتامین آ و ویتامین سی است که هر دوی آن‌ها آنتی‌اکسیدان‌هایی قوی هستند. هر دوی این آنتی‌اکسیدان‌ها بر روی رادیکال‌های آزاد که اثر تخریبی روی سلول‌ها دارند، تأثیر می‌گذارند. آیا می‌دانید رادیکال‌های آزاد بازیگران اصلی در جمع کردن کلسترول در رگ‌ها هستند و باعث گرفتگی رگ‌ها و بیماری‌های قلبی، تخریب عصب و رگ‌ها می‌شوند. فلفل دلمه‌ای با تشکیل این دو ماده روی رادیکال‌های آزاد تأثیر می‌گذارد و باعث کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شود. ویتامین C موجود در فلفل دلمه‌ای برای سرماخوردگی بسیار مفید است و اگر به طور منظم در برنامه غذایی استفاده شود طول مدت سرماخوردگی را کاهش می‌دهد.

همچنین فلفل دلمه‌ای حاوی ویتامین ب 6 و فولیک اسید است که در گرفتگی رگ‌ها و بیماری قلبی در افراد دیابتی تأثیر می‌گذارد. هر دوی این ویتامین‌ها که از خانواده ویتامین‌های ب هستند، باعث کاهش هموسیستئین می‌شوند.
فلفل دلمه‌ای حاوی ترکیباتی موسوم به کپسایسین است که از فعالیت مواد سرطان‌زا جلوگیری می‌کند و مانع از چسبیدن آن‌ها به مولکول وراثتی دی ان آ می‌شود

هموسیستئین بالا باعث تخریب رگ‌های خونی شده و باعث افزایش حمله قلبی و سکته می‌شود. علاوه بر این، فیبر موجود در فلفل دلمه‌ای می‌تواند کلسترول را که عامل دیگری برای ابتلا به حمله قلبی و سکته است، کاهش دهد.

فلفل قرمز یکی از اندک غذاهایی است که حاوی لیکوپن است. لیکوپن کاروتنوئیدی است که مصرف آن رابطه‌ای عکس با سرطان‌هایی نظیر، سرطان پروستات، مثانه و پانکراس دارد. تحقیقات نشان داده‌اند، افرادی که از غذاهایی با لیکوپن کمتر استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان هستند. هر قدر فلفل دلمه ای رنگی‌تر (زرد و قرمز) باشند، حاوی بتاکاروتن بیشتری است.


این سبزی خوش عطر و طعم خواص درمانی بسیاری دارد که عبارتند از:

* حفظ سلامت پوست و چشم‌ها

خوردن فلفل دلمه‌ای به شفافیت و پاک‌سازی پوست و پیشگیری از بثورات و لکه‌های پوستی کمک می‌کند. هم چنین این سبزی منبع مهمی از ویتامین A است که برای سلامت چشم‌ها مفید بوده و از بروز بیماری‌های چشمی پیشگیری می‌کند. فلفل دلمه‌ای به دلیل داشتن ویتامین A به تقویت چشم‌ها کمک می‌کند و مصرف منظم این ویتامین تا حد زیادی از بروز شب کوری و آب مروارید پیشگیری می‌کند. غیر از ویتامین A، لوتئین و گزانتئین موجود در فلفل دلمه‌ای نیز در کاهش احتمال بروز آب مروارید چشم نقش دارند.



* پیشگیری از سرطان

فلفل دلمه‌ای حاوی ترکیباتی موسوم به کپسایسین است که از فعالیت مواد سرطان‌زا جلوگیری می‌کند و مانع از چسبیدن آن‌ها به مولکول وراثتی دی ان آ می‌شود.



* تسکین دهنده درد

کاپسایسین همچنین مانع از انتقال درد از پوست به نخاع شده و از بروز احساس درد جلوگیری می‌کند. هم چنین به درمان بیماری‌های مرتبط با درد کمک می‌کند.
دلمه

* سوزاندن کالری

مصرف فلفل دلمه‌ای سرعت سوخت و ساز را در بدن بالا می‌برد. به این ترتیب فلفل دلمه‌ای امکان افزایش وزن ناشی از مصرف رژیم غذایی پرچرب را کاهش می‌دهد. این سبزی برای کمک به هضم غذا مفید است و به عنوان یک محرک قلب و عروق، فشار خون را تنظیم می‌کند و همچنین در کاهش کلسترول بد و چربی ‌تری گلیسیرید در بدن نقش قابل ملاحظه‌ای دارد. فلفل دلمه‌ای یکی از کم‌کالری‌ترین سبزی‌ها و یکی از بهترین مواد غذایی برای لاغر شدن است. این سبزی دارای فیبر زیادی است و بنابراین در کنار سایر سبزی‌ها می‌توان از فلفل دلمه‌ای در رژیم‌های لاغری استفاده کرد.



* محافظت از موها

عصاره فلفل دلمه‌ای یکی از بهترین محصولات برای تقویت رشد موها است. این عصاره از ریزش مو جلوگیری می‌کند و تارهای مو را پرتر و ضخیم‌تر نگه می‌دارد. اما از آنجا که طبیعت فلفلی و سوزاننده دارد باید در استفاده از آن احتیاط کرد.



* سلامت قلب

مریم مراداف، متخصص تغذیه می‌گوید: فلفل دلمه‌ای حاوی اسید فولیک است و این ویتامین از گرفتگی رگ‌ها و بروز بیماری‌های قلبی به خصوص در بیماران دیابتی پیشگیری می‌کند. در واقع اسید فولیک (فولات) یکی از ویتامین‌های گروه B است که باعث کاهش ماده‌ای به نام هموسیستئین در خون می‌شود. افزایش بیش از حد این ماده می‌تواند باعث تخریب رگ‌های خونی و افزایش احتمال سکته قلبی شود. از طرفی فیبر موجود در فلفل دلمه‌ای نیز می‌تواند کلسترول خون و حمله‌های قلبی و سکته را کاهش می‌دهد.


خرید، نگهداری و مصرف فلفل دلمه‌ای

خوردن 50 گرم فلفل دلمه‌ای یعنی حدود یک سوم از یک فلفل متوسط می‌تواند تمام نیاز یک فرد بزرگسال به ویتامین C را برطرف کند. ویتامین C بر اثر حرارت از بین می‌رود، بنابراین فلفل اگر به صورت تازه و خام مصرف شود، بهتر است.
فلفل دلمه‌ای حاوی اسید فولیک است و این ویتامین از گرفتگی رگ‌ها و بروز بیماری‌های قلبی به خصوص در بیماران دیابتی پیشگیری می‌کند

فلفل دلمه‌ای را می‌توان به صورت خام در سالاد خرد و بلافاصله بعد از خرد کردن فلفل دلمه‌ای آن را مصرف کرد، زیرا ویتامین C وقتی در معرض هوا قرار بگیرد (با خرد کردن) از بین می‌رود.

اغلب ما فلفل دلمه‌ای را به رنگ سبز می‌شناسیم و بیشتر هم از آن استفاده می‌کنیم، ولی اگر دقت کرده باشید انواع فلفل‌های زرد، نارنجی و قرمز نیز در بازار وجود دارد. البته جالب است بدانید متخصصان تغذیه هم توصیه می‌کنند از انواع رنگی فلفل‌ها بیشتر استفاده کنید و با این کار از خواص مختلف آن‌ها بهره‌مند شوید.
بریدن فلفل دلمه ای

با توجه به خواصی که از فلفل دلمه‌ای گفته شد و البته صدها خاصیت دیگر، بهتر است بیشتر از آن استفاده کنید؛ برای افزودن آن به برنامه غذایی می‌توانید در تهیه سالاد سبزیجات یا سالاد الویه از آن کمک بگیرید یا فلفل دلمه‌ای را به تنهایی و به عنوان چاشنی غذا، سر سفره آورده و نوش جان کنید.

البته یادتان نرود که قبل از مصرف باید تخم‌های آن را بیرون بیاورید.

علاوه بر این می‌توانید در پخت انواع پیتزا، مایه ماکارونی و سایر غذاها نیز از فلفل دلمه‌ای استفاده کنید یا با کمک آن، غذا را تزیین نمایید.

هنگام خرید فلفل دلمه‌ای به رنگ براق و شفاف آن دقت داشته باشید و فلفل دلمه‌ای‌های سفت، ترد و سالم را انتخاب کنید.

بنابراین بهتر است از مصرف فلفل‌هایی که لک دارد یا کدر و نرم است، خودداری کنید. همچنین سعی کنید فلفل دلمه‌ای را بیش از 2 هفته داخل یخچال نگه ندارید. در ضمن، خوب است بدانید فلفل دلمه‌ای هر چه پررنگ‌تر باشد، خاصیت بیشتری نیز دارد.

افرادی که دچار بیماری‌های پوستی، حساسیت و خارش هستند، باید در مصرف این نوع فلفل دقت کنند.

همچنین چون فلفل نفاخ است، افرادی که ناراحتی معده دارند نیز نباید بیش از حد از آن استفاده کنند.



منابع:

ایسنا

فارس

جام جم آنلاین
پاسخ
#24
کلم بروکلی سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند
کلم بروکلی نقش بسیار مهمی در از بین بردن عفونت، کمک به بینایی و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.

بروکلی



یوسف نقیایی، کارشناس تغذیه گفت: کلم بروکلی در گروه سبزیجات قرار گرفته و مانند سایر سبزیجات به مصرف آن تاکید بسیار فراوان می‌شود. این نوع سبزی با توجه به ترکیبات ارزشمند آن فواید بی‌شماری برای سلامت انسان دارد.



وی افزود: هر 100 گرم از این نوع کلم، حاوی 43 کیلو کالری انرژی بوده که حاوی فیبر خوراکی نسبتاً خوب و بالایی در حد 4 گرم است و به همین دلیل نقش بسیار مناسب و خوبی جهت پیشگیری از بروز سرطان‌های دستگاه گوارش، کاهش جذب قند در افراد دیابتی، کاهش کلسترول و چربی‌های اضافه خون در بیماران قلبی و عروقی دارد.



وی ادامه داد: آهن موجود در کلم بروکلی نسبت به سایر سبزیجات قابل توجه بوده به طوری که در 100 گرم کلم بروکلی حدود یک و نیم میلی گرم آهن وجود دارد که می‌تواند نقش خوبی در تأمین افراد کم خون داشته باشد.



نقیایی خاطرنشان کرد: کلم بروکلی پتاسیم نسبتاً بالایی به میزان 389 میلی گرم دارد و از آنجایی که پتاسیم برای بیماران قلبی و عروقی مناسب است، مصرف این نوع کلم برای این بیماران مفید است.



این کارشناس تغذیه اضافه کرد: همچنین ویتامین‌های بسیار ارزشمندی در کلم بروکلی یافت می‌شود که عبارتند از ویتامین A و پیش سازهای آن که نسبت به سایر سبزیجات مقادیر بالاتری در کلم بروکلی دیده می‌شود که نقش بسیار مهمی در از بین بردن عفونت، کمک به بینایی و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.

آهن موجود در کلم بروکلی نسبت به سایر سبزیجات قابل توجه بوده به طوری که

در 100 گرم کلم بروکلی حدود یک و نیم میلی گرم آهن وجود دارد که می‌تواند نقش خوبی در تأمین افراد کم خون داشته باشد

وی افزود: حدود 300 میکروگرم ویتامین K در کلم بروکلی وجود دارد که می‌تواند نقش مناسبی در پیشگیری از خون‌ریزی‌ها داشته باشد. همچنین ویتامین C آن نیز در بین سبزیجات حاوی مقادیر خوبی یعنی 85 میلی گرم است.



وی ادامه داد: همچنین 60 میلی گرم اسید فولیک در کلم بروکلی وجود دارد. وجود ویتامین‌های C و پیش سازهای ویتامین A بهترین آنتی اکسیدان‌های طبیعی بوده که می‌تواند نقش موثری در پیشگیری از بروز انواع سرطان‌ها داشته باشد.



نقیایی تصریح کرد: همچنین ماده‌ای به نام سولفورافان در کلم بروکلی به وفور یافت می‌شود که از تکثیر و پیشرفت سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند و به دلیل وجود این ماده، ترکیبات این سبزی را یکی از مواد غذایی بسیار موثر به عنوان ضد سرطان می‌شناسند.



منبع: ایسنا
پاسخ
#25
4 دلیل خوب برای مصرف نخود فرنگی
اگر نخود فرنگی دوست ندارید سعی کنید این مطلب را به دقت بخوانید و در ذائقه‌تان تغییری ایجاد کنید.
نخود فرنگی



شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که در زمان کودکی و یا حتی الآن شروع می‌کنند به جدا کردن نخود فرنگی‌های موجود در غذاها. اما در این مقاله‌ی کوتاه ما قصد داریم فقط چند نمونه از فواید این نخودهای سبز کوچک را بازگو کنیم تا شما را با آن آشتی دهیم. اگر نخود فرنگی دوست ندارید سعی کنید این مطلب را به دقت بخوانید و در ذائقه‌تان تغییری ایجاد کنید. توصیه می‌کنیم به خاطر سلامتیتان خود را از مصرف این قبیل مواد غذایی محروم نکنید.


نخود فرنگی به کاهش وزن کمک می‌کند

نخود فرنگی در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی دیگر حاوی پروتئین بیشتر و کالری و چربی کمتری است. در واقع در هر فنجان نخود فرنگی 134 کالری وجود دارد و سرشار از فیبر است. برای همین برای افرادی که می‌خواهند وزن کم کنند یک ماده‌ی غذایی فوق‌العاده محسوب می‌شود. اگر رژیم لاغری گرفته‌اید در سوپتان نخود فرنگی بریزید. در این صورت سوپتان حاوی 9 گرم فیبر و 9 گرم پروتئین است و جلوی اشتها را گرفته و احساس سیری طولانی مدتی ایجاد می‌کند.


نخود فرنگی از یبوست پیشگیری می‌کند

نخود فرنگی سرشار از فیبرهای غیر حلَالی است که از یبوست پیشگیری می‌کنند.

نخود فرنگی منبع فوق‌العاده‌ی ویتامین C و همچنین آنتی اکسیدان‌های لوتئین

و زآگزانتین محسوب می‌شود که از بیماری آب مروارید و بیماری‌های چشمی

دیگر پیشگیری می‌کنند

نخود فرنگی میزان کلسترول خون را کاهش می‌دهد

نخود فرنگی منبع خوب پکتین و فیبرهای غذایی دیگری است که میزان کلسترول خون را کاهش می‌دهد. اگر از کلسترول بالا رنج می‌برید حتماً نخود فرنگی را در برنامه‌ی غذایی خود بگنجانید.


نخود فرنگی از بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری می‌کند

یک فنجان نخود فرنگی حاوی نصف ویتامین K مورد نیاز روزمره‌ی ما است. این ماده‌ی مغذی برای پیشگیری از تخریب بافت‌های استخوانی، تصلب شرایین، بیماری‌های قلبی و حتی سرطان لازم و ضروری است.

نخود فرنگی منبع فوق‌العاده‌ی ویتامین C و همچنین آنتی اکسیدان‌های لوتئین و زآگزانتین محسوب می‌شود که از بیماری آب مروارید و بیماری‌های چشمی دیگر پیشگیری می‌کنند.
پاسخ
#26
تره فرنگی: مفید برای کبد، کلیه و روح و روان شما

تره‌فرنگی جزو خانواده‌ی پیاز و سیر محسوب شده و خواص درمانی زیادی دارد.

تره فرنگی



بیش از چهار هزار سال از کشت تره‌فرنگی می‌گذرد. مصری‌ها، یونانی‌ها و رومی‌های باستان از تره‌فرنگی به خاطر خواص دارویی‌اش استفاده می‌کرده‌اند.

تره‌فرنگی جزو خانواده‌ی پیاز و سیر محسوب شده و خواص درمانی زیادی دارد. برای آشنایی با گوشه‌ای از این خواص، مطالعه‌ی این مطلب کوتاه را از دست ندهید.



در طب سنتی از این گیاه خوراکی برای بهبود و تسکین مشکلات تنفسی استفاده می‌کردند. البته خواص ادرارآور و تصفیه‌گر آن نیز بسیار مورد استفاده بوده است.



تره فرنگی قدرت زیادی در دفع اسید اوریک دارد و از این جهت برای افرادی که به نقرس یا آرتریت مبتلا هستند مفید است.



اگر دچار احتباس ادرار یا ورم مثانه هستید می‌توانید تره فرنگی را پخته و در یک پارچه بپیچید و به صورت مرهم گرم زیر شکمتان قرار دهید.


تره فرنگی سرشار از املاح معدنی بسیاری مهمی است که برای سلامتی ما مفید هستند؛ در زیر به چند نمونه از آن‌ها اشاره می‌شود:

* آهن: مفید برای گلبول‌های قرمز خون

* منیزیم: ضد سرطان و مفید برای اعصاب و تعادل عمومی بدن

* گوگرد: برای مقابله با عفونت‌ها

* سیلیس: برای انعطاف و نرمی استخوان‌ها و پوست

* منگنز: برای هضم و جذب بهتر غذا

* اسید فسفریک: تقویت کننده‌ی سیستم عصبی

* کلسیم: برای استخوان‌ها و متابولیسم عمومی بدن
تره فرنگی قدرت زیادی در دفع اسید اوریک دارد و از این جهت برای افرادی که به نقرس یا آرتریت مبتلا هستند مفید است

تره فرنگی همچنین حاوی ویتامین‌های B و C می‌باشد که برای بدن ما بسیار مفید هستند. این سبزی خوشمزه همچنین حاوی موسیلاژ و سلولز است و برای همین تأثیر خوبی در روده‌ها دارد. به این ترتیب که آن‌ها را تمیز و لیز می‌کند.


تره فرنگی بخورید تا سرحال و سرزنده باشید

نتایج پژوهشی که در Experimental Neurobiology به چاپ رسیده است نشان می‌دهد تره فرنگی تأثیر مثبتی روی خلق و خوی ما دارد. این خاصیت تره فرنگی به خاطر وجود فلاوونوئید و آنتی اکسیدانی به نام کامپوفرول (Kaempferol) است که می‌تواند میزان سروتونین و دوپامین را ثابت نگه دارد. این دو ناقل عصبی (نروترانسموتور) با استرس مقابله کرده و احساس آرامش ایجاد می‌کنند.

می‌توانید تره فرنگی را در سوپ‌هایتان بریزید و یا این که به همراه سیب زمینی، هویج و سیب زمینی شیرین به خورش‌ها و یا املت اضافه کنید. در هر حال خودتان ابتکار عمل به خرج دهید و از این ماده‌ی غذایی مفید استفاده کنید.
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  ده مشکل رایج مری را بهتر بشناسید بهداشت و سلامت 0 251 18-05-2017, 06:12 PM
آخرین ارسال: بهداشت و سلامت
  تخم کاهو و خواص آن moaven 5 708 23-08-2016, 01:01 AM
آخرین ارسال: moaven

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان